www.technologieenindustrie.com
CIAT

CIAT introduceert het nieuwste assortiment rooftoptoestellen: VectiosPower, de alles in één klimaatoplossing

VectiosPower is een nieuwe generatie rooftopairconditioningtoestellen, ontworpen voor hoge niveaus binnenluchtkwaliteit en rendement terwijl tevens de totale cost of ownership gedurende de levensduur worden gereduceerd.

CIAT introduceert het nieuwste assortiment rooftoptoestellen: VectiosPower™, de alles in één klimaatoplossing
VectiosPower - de alles in één klimaatoplossing

Het nieuwe assortiment omvat vermogens van 100 tot 310 kW met luchtstromen tot 54 000 m3/h, waardoor de bestaande Vectios-rooftoptoestellen met lagere vermogens (van 20 tot 90 kW) worden aangevuld.

CIAT is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een toonaangevende wereldwijde leverancier van gezonde, veilige en duurzame gebouw- en koudeketenoplossingen.

CIAT streeft ernaar de klanten te helpen bij het realiseren van hun hoogste milieudoelstellingen waarbij de focus ligt op eenheden die efficiënter en milieuverantwoordelijker zijn. De VectiosPower-eenheden zijn tot 38% beter dan de Ecodesign 2021-voorschriften en bereiken een seizoensgebonden energie-efficiëntie (SEER) tot 4,88 (tot 50% energiebesparing in vergelijking met het voorgaande assortiment in koelmodus) en seizoensgebonden warmteprestatiecoëfficiënt (SCOP) tot 3,44 (circa 15% energiebesparing ten opzichte van voorgaande assortiment in verwarmingsmodus).

Ontwikkeld om het energieverbruik tot een minimum te beperken, beschikt de eenheid over een vrij koelen-optie voor extra energiebesparing tot 30%, energieterugwinning uit afvoerlucht via aanvullend koudecircuit of warmtewiel, lagedrukfilters, on-demand ventilatie en andere energieterugwinningssystemen.

Het nieuwe assortiment kan voldoen aan de behoeften in vele toepassingen, van grote oppervlakken in supermarkten, bioscopen, logistieke of industriële processen tot voedselopslag in grote magazijnen, dankzij een van de omvangrijkste portfolio opties beschikbaar in de markt.

De VectiosPower rooftopeenheden zijn uiterst betrouwbaar dankzij een robuust kwalificatieproces en prestaties gecertificeerd door Eurovent en gespecificeerd onder testomstandigheden.

Dankzij de optimalisatie van het ontwerp en aluminium panelen, biedt de eenheid tot 25% gewichtsbesparing en tot 10% reductie van het bodemoppervlak zodat eenvoudige installatie is gewaarborgd, onafhankelijk van de beschikbare ruimte.

In antwoord op de meest strenge voorschriften, garandeert de eenheid lage geluidsniveaus tijdens bedrijf met een reductie van 7 dB(A) in uitgestraald geluidsvermogen ten opzichte van de voorgaande serie.

“Naast prestaties en veelzijdigheid, hebben wij de VectiosPower-serie ontworpen om bij te dragen aan een gezondere omgeving,” aldus Natividad Molero, productmanager, Rooftop, CIAT HVAC Europe. “De eenheid bevat de laatste technologie op het gebied van binenluchtkwaliteit, zoals verhoogde ventilatie, hoogrendement filtratie, CO2-sensoren en een geavanceerde luchtdebietregeling. De expertise van CIAT op het gebied van binnenluchtkwaliteit is perfect gecombineerd met de laatste rooftoptechnologieën.”

Bezoek de website van CIAT voor meer informatie over de CIAT-producten.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers