www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

VOLLEDIG AUTOMATISEERBARE SNELWISSEL VAN KLEMMEN ZONDER GEREEDSCHAP

Het duurt maximaal 60 seconden voordat een conventionele 3-klauwplaat is omgebouwd met SCHUNK RAPIDO-kleminzetstukken. Voor zo'n snelle klemwissel moeten de RAPIDO-kleminzetstukken op de basis of tussenklemmen worden geplaatst en achteruit worden bewogen totdat ze op hun plaats klikken. Het wisselen kan handmatig worden gedaan of in het geval van klauwplaten met geïntegreerde basisklemmen, volledig automatisch met een robot.

VOLLEDIG AUTOMATISEERBARE SNELWISSEL VAN KLEMMEN ZONDER GEREEDSCHAP

Een vergrendelingsmechanisme zorgt altijd voor een veilige grip van de ingeklikte kleminzetstukken, ook als ze niet zijn vastgeklemd. Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst. Dankzij de zeer nauwkeurige snelwisselinterface haalt de SCHUNK RAPIDO een goede herhalingsnauwkeurigheid van < 0,02 mm voor vele soorten nabewerkingen. Het snelwisselsysteem kan worden gebruikt voor ID- en OD-opspanning. Om de nodige flexibiliteit te garanderen, heeft SCHUNK een concept van klemvormen gelanceerd, bestaande uit zachte kleminzetstukken van verschillende hoogtes. Bovendien kunnen dankzij dit concept kleminzetstukken met klauwcontour, toepassingsspecifieke of lichtere versies in zeer korte tijd als gewijzigde standaardversie worden geproduceerd, of kunnen de gebruikers ze zelf bewerken. Op verzoek kunnen de RAPIDO-kleminzetstukken individueel worden uitgerust met een RFID-chip, QR-code of een individuele etikettering. Andere varianten zijn verkrijgbaar als een speciaal ontwerp.


VOLLEDIG AUTOMATISEERBARE SNELWISSEL VAN KLEMMEN ZONDER GEREEDSCHAP
Dankzij de uiterst nauwkeurige haak/snelwisselinterface zorgt de SCHUNK RAPIDO voor een snelle wissel met een herhalingsnauwkeurigheid van < 0,02 mm.

Volledig ingebouwd of als retrofitset

SCHUNK RAPIDO is verkrijgbaar in twee versies: volledig geïntegreerd in de SCHUNK elektrische klauwplaat. In dit geval wordt de klauwplaat uitgerust met de RAPIDO-basisklemmen voordat deze SCHUNK verlaat. Het vergrendelen van deze versie kan handmatig of volledig automatisch gebeuren. Bij de tweede versie kan de RAPIDO eenvoudig achteraf worden gemonteerd op reeds beschikbare klauwplaten door een RAPIDO-tussenklem op de bestaande basisklem te plaatsen en door het respectieve RAPIDO-kleminzetstuk te vervangen. Deze versie kan handmatig worden vervangen door middel van een pen. Als de tussenklem wordt verwijderd, kunnen verder spanklauwen met conventionele interfaces worden gebruikt.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers