www.technologieenindustrie.com
Verlinde

Portaalkranen van Verlinde equiperen alle werkplaatsen van Belgium Metal

De firma Belgium Metal, die al meer dan 20 jaar een sterke marktpositie bekleedt op het gebied van metaalconstructies en ketelbouw, is sinds 2011 gevestigd in een gloednieuw gebouw, gelegen in het industriegebied Plenesses, in Thimisther-Clermont, in de regio van Luik in Oost-België. De onderneming trekt voordeel van het heel gevarieerde industriële potentieel in de Waalse regio en breidt haar activiteiten uit in het noorden van Frankrijk, Luxemburg, en in Vlaanderen. De Verlinde portaalkranen, waarmee de werkplaatsen van Belgium Metal zijn uitgerust, maken volledig deel uit van de efficiëntie van de productieprocessen.

Portaalkranen van Verlinde equiperen alle werkplaatsen van Belgium Metal
Voor Jean Luc Boulanger, stichter van Belgium Metal: « Smid van beroep, ben ik met mijn smeedactiviteiten zelfstandig gestart in 1986. Goed in de streek ingeburgerd, heeft Belgium Metal in 2003 de kans gegrepen om de werkplaatsen van Monami over te nemen, waardoor de onderneming een hoge vlucht heeft genomen. Vandaag telt het bedrijf 40 personen op een vestiging van 15.000 M² waarvan 6.000 M² werkplaatsen en 800 M² bureaus. »

Portaalkranen van Verlinde equiperen alle werkplaatsen van Belgium Metal

Het lag voor de hand, portaalkranen van Verlinde te kiezen om de werkplaatsen te equiperen.
Jean-Luc Boulanger onderhoudt vertrouwensrelaties met Electrolevage, de invoerder van Verlinde in België: « Electrolevage is al jarenlang onze leverancier en adviseur op het gebied van goederenbehandeling en meer bepaald van portaalkranen. » en Jean-Luc Boulanger gaat door : « Zowel op het gebied van metaalconstructies, ketelbouw of voor mechanische lasconstructies behandelen we in de werkplaatsen zware lasten met soms complexe vormen. De hanteringen in onze werkplaatsen berusten op het gebruik van Verlinde portaalkranen die verschillende hefvermogens bieden. Binnen het gamma Europont rolbruggen van Verlinde beschikken we over vijf enkelligger bovenloopkranen van 5 ton en 2 rolbruggen van 10 ton. Ze zijn uitgerust met elektrische takels van het gamma EUROBLOC VT, waarvan alle horizontale verplaatsingen bestuurd worden door frequentieomzetters. Dit heeft als voordeel dat de verplaatsingen flexibel zijn en de lasten weinig schommelen. Ook voor het gebruiksgemak, de snelheid en de veiligheid van het personeel, zijn alle rolbruggen radiobestuurd.

Portaalkranen van Verlinde equiperen alle werkplaatsen van Belgium Metal

Prestigieuze realisaties.
Gespecialiseerd in metaalbewerking, heeft Belgium Metal deskundigheid en betrouwbaarheid verworven die door haar klanten wordt erkend, waaronder grotendeels fabrikanten en bouwbedrijven. Belgium Metal heeft prestigieuze projecten gerealiseerd, zoals voetgangersbruggen over de snelweg, maar ook een benzinepompstation voor de firma Total en de levering van onderdelen voor de TGV tunnel van Soumagne. Op het vlak van mechanisch gelaste constructies, zijn haar activiteiten voornamelijk gericht op de maatgesneden fabricatie van mechanisch gelaste frames om tanks, pompen of compressoren te dragen. Tot slot beheerst Belgium Metal in de ketelbouw technieken zoals welven, buigen, plaatwerk en autogeen snijden waardoor metalen schoorstenen en ommantelingen tot een diameter van drie meter kunnen worden gerealiseerd, maar ook frames die tot 10 ton kunnen oplopen.

Portaalkranen van Verlinde equiperen alle werkplaatsen van Belgium Metal

Projecten op korte termijn

« Wij zijn over het algemeen zeer tevreden over het materieel dat Electrolevage ons aangeboden en geïnstalleerd heeft. Zowel wat de prijs-kwaliteitsverhouding betreft, als de diversiteit van het aanbod en de efficiëntie van de klantenservice. Binnen het kader van onze verdere ontwikkeling zijn we van plan ons binnenkort uit te rusten met 2 nieuwe Verlinde loopkranen van 20 ton.
 
Portaalkranen van Verlinde equiperen alle werkplaatsen van Belgium Metal

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers