www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

Sondex 20 jaar in Nederland

Van warmtewisselaar fabrikant tot energieoverdracht specialist.

Sondex 20 jaar in Nederland

 Op 16 oktober 2000 werd Sondex B.V. Nederland opgericht door Hans ter Velde, en werd begonnen met het importeren van complete platenwarmtewisselaars uit Denemarken.
Niet lang daarna begon Sondex B.V. met het op voorraad leggen van platen, pakkingen en frames waarna de warmtewisselaars op basis van klantwens samengesteld konden worden.

Vanuit de Rijp, een klein plaatsje in Noord-Holland, werden warmtewisselaars uitgerekend, geproduceerd en geleverd voor de marktsegmenten: de HVAC, de industrie, de scheepvaart en de voedingsmiddelenindustrie.

Het bedrijf groeide snel en kreeg het vertrouwen van een groot aantal klanten. Hierdoor kon Sondex een belangrijke positie innemen op de Nederlandse markt. Sondex werd zelfs zó groot dat er in het najaar van 2015 een nieuw pand gezocht moest worden om de productie te kunnen waarborgen. Dit pand werd gevonden in Purmerend en in 2016 was de verhuizing vanuit de Rijp naar Purmerend een feit. En het personeel verhuisde gewoon mee.

In datzelfde jaar werd Sondex wereldwijd overgenomen en geïntegreerd binnen de Danfoss groep. Danfoss, reeds één van de grootste klanten van Sondex, is net als Sondex van origine Deens en is ook een familiebedrijf met een gelijkwaardige bedrijfscultuur. “Mind the business as if it’s your own” is één van de motto’s van Danfoss, en dat past perfect bij ons.

Momenteel zijn er ca. 30 werknemers werkzaam die zich met hart en ziel inzetten om op jaarbasis ongeveer 4000 warmtewisselaars te bouwen in Purmerend. Sondex groeit nog steeds en sinds de samenvoeging met de Danfoss groep leveren wij, naast onze platenwarmtewisselaars in de HVAC, ook complete afleverstations gebaseerd op onze eigen technologie.

Naast de levering van cruciale componenten ontzorgen wij onze klanten door complete systemen plug-and-play te leveren. Dit bespaart onze klanten, met name installateurs, veel tijd waardoor de totale projectkosten lager worden.

Daarnaast zorgt ons serviceteam dat de warmtewisselaars die wij afgeleverd hebben in topconditie blijven tegen een zeer aantrekkelijk uurtarief. U bent dus niet alleen aan het goede adres voor de aanschaf van een nieuwe platenwisselaar, maar ook voor het onderhoud.

Wij durven te stellen dat geen andere leverancier zoveel platenwarmtewisselaars in Nederland bouwt als Sondex en roepen hierbij Purmerend uit tot platenwarmtewisselaar hoofdstad van Nederland!

www.danfoss.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers