www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN lanceert het EPLAN Platform 2.3

Het nieuwe EPLAN-platform versie 2.3 focust op standaardisering en automatisering en biedt zo heel wat nieuwe mogelijkheden voor normgericht engineeren volgens de verplichte veiligheidswaarden. Eenvoudige macro-editing en uitgebreide zoekfuncties voor systeeminstellingen leiden tot efficient engineering. Het centraal vastleggen van niet meer actuele onderdelen en de daarbij horende testruns garanderen bovendien meer transparantie en veiligheid bij bestaande projecten.

EPLAN lanceert het EPLAN Platform 2.3
EPLAN 2.3 macro's: Gestandaardiseerde en flexibele configuratie op basis van deelschema’s en tabelgebaseerde macrobewerkingen.
 
Monheim, 14 augustus 2013 - Sinds half augustus kunnen EPLAN klanten met een software service contract versie 2.3 van het EPLAN Platform downloaden. Deze nieuwe versie maakt gestandaardiseerde en grotendeels geautomatiseerde engineering mogelijk op basis van een consistente databank. Het platform ondersteunt ook uitgebreid coderingen die volledig conform zijn met de nieuwe standaarden zoals EN 81346 en VDMA 66413, een uitwisselingsformaat dat zich op veiligheidswaarden richt. Andere nieuwe functionaliteiten zijn het centraal vastleggen van niet meer actuele onderdelen en een nieuwe zoekfunctie voor systeeminstellingen. Deze nieuwe functies bevorderen de interdisciplinaire werking en configuratie van het CAE-platform.

Een voorbeeld hiervan zijn de macro's. In versie 2.3 beschikt u over uitgebreide mogelijkheden om te werken met macro’s/deelschema’s en hun varianten. Nieuw hierbij is dat u deze macro’s via een heldere tabelweergave kunt bewerken en gedurende het hele engineeringproces kunt updaten. De centrale opslag van data voorkomt mogelijke fouten aan de bron.
 
Beveiligen volgens de normen: EN 81346 en VDMA 66413
De definitie van mechatronische oplossingen en de correcte coderingen in de documentatie zijn alledaagse ontwerptaken. EN 81346 ‘Industrial Systems, Plants and Equipment and Industrial Products - Structuring Principles and Reference designations’ is een algemeen aanvaarde norm op internationaal niveau. Met het EPLAN Platform 2.3 implementeren gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier projectstructuren en -aanduidingen die aan deze norm beantwoorden. Een andere uitdaging was de Machinerichtlijn 2006/42/EU die veiligheidsnormen oplegt voor componenten en veiligheidsfuncties. Het EPLAN Platform 2.3 ondersteunt voortaan een consistent elektronisch data-uitwisselingsformaat voor de belangrijke veiligheidgerelateerde waarden voor automatiseringsonderdelen. En dat alles volgens de VDMA 66413-norm. Via een gestandaardiseerde interface kunnen gebruikers nu de relevante veiligheidsgegevens van de apparaatfabrikanten overdragen naar het artikelbeheer van EPLAN. Deze gegevens worden meteen samen met de componenten opgeslagen en zijn dus direct beschikbaar voor het ontwerp. De gebruiker moet de veiligheidsgegevens dus niet meer met de hand samenvoegen - een grote tijdsbesparing. Bovendien is hij zeker dat alles klopt.
 
Centraal vastleggen van niet meer actuele apparaten
Hoewel niet meer actuele onderdelen vaak vervangen worden door een nieuwer model, worden ze nog wel in bestaande projecten gebruikt. Daarom is het belangrijk dat ze transparant in het artikelbeheer worden opgenomen. Met versie 2.3 kunt u artikelen in het artikelbeheer markeren. De nieuwe testruns zorgen bovendien voor nog meer veiligheid bij het ontwerpen. Eens centraal opgeslagen in het artikelbeheer is de informatie beschikbaar voor iedereen die bij het hele project betrokken is. De CAE-software zorgt dus voor meer transparantie in het engineeringproces én maakt bestaande projecten beheersbaar. Van beheersbaarheid gesproken: de EPLAN-software biedt ook uitgebreide configuratiemogelijkheden voor individuele aanpassingen aan de wijze waarop gebruikers werken.
 
Gemakkelijker zoeken, snellere resultaten
De nieuwe versie 2.3 bevat ook een krachtige zoekfunctie. Met behulp van trefwoorden kunt u de systeeminstellingen gemakkelijker vinden én aanpassen. Voor de beschikbare projectgegevensnavigatoren in EPLAN bepaalt u nu zelf of – én welke – aanvullende informatie u in de boomstructuur weergeeft. Hiervoor werden de weergaveopties geharmoniseerd, uitgebreid en instelbaar gemaakt. Dit vergemakkelijkt de navigatie en biedt extra flexibiliteit bij individuele configuratie. U krijgt sneller een overzicht van alle belangrijke informatie. Dat leidt tot productievere engineering.
 
Klanten met een software servicecontract kunnen de nieuwe versie 2.3 direct vanaf de homepage van EPLAN downloaden.
www.eplan.nl 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers