www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal introduceert HiPACS voor het boren en verzinken van bevestigingsgaten in de luchtvaartindustrie, in één stap

Zeer nauwkeurig gereedschap bereikt nauwe toleranties in één bewerking en verlaagt aanzienlijk de kosten per gat in lucht- en ruimtevaarttoepassingen


Kennametal heeft het HiPACS-boor- en verzinksysteem voor bevestigingsgaten in de luchtvaart geïntroduceerd. Ontworpen om gaten in één bewerking te boren en af te schuinen, voldoet het uiterst nauwkeurige gereedschap aan de strenge nauwkeurigheidseisen van de lucht- en ruimtevaart, terwijl het een langere stand tijd levert bij het bewerken van composiet, titanium en aluminium vliegtuig plaatdelen.

"De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte gereedschappen met lange levertijden", zegt Georg Roth, Product Manager, Kennametal. “HiPACS gebruikt standaard, uit voorraad verkrijgbare componenten voor snelle levering en lage kosten per gat, doordat de boor en de aanschuinwisselplaat onafhankelijk van elkaar kunnen worden geïndexeerd. Bovendien is dit het enige indexeerbare boor- en verzinksysteem op de markt dat in slechts één bewerking de vereiste toleranties voor de afschuining van bevestigingsgaten in de lucht- en ruimtevaartindustrie aankan.''


Kennametal introduceert HiPACS voor het boren en verzinken van bevestigingsgaten in de luchtvaartindustrie, in één stap
Kennametal’s HiPACS boor en verzink systeem is een kostenbesparend en eenvoudig te monteren systeem dat bestaat uit drie componenten: een reduceerhuls, verzink wisselplaat en vol-hardmetaal-boor. Het systeem werkt met elke standaard hydraulische opname.

Drie eenvoudige componenten maken aangepaste gereedschappen overbodig
Het modulaire HiPACS systeem is ontworpen om in een standaard hydraulische opname te worden gebruikt en bestaat uit drie componenten die snel en eenvoudig zijn samen te stellen:
-Een reduceerhuls met daarin aangebracht een uiterst nauwkeurige wisselplaatzitting. In combinatie met een standaard hydraulische opname zorgt dit onderdeel voor een uiterst veilige klemming en een rondslag van niet meer dan 3 µm, waardoor de stand tijden aanzienlijk worden verlengd en de gat kwaliteit hoog blijft.
-Een PCD verzink inzetstuk. Dit voorkomt de noodzaak voor dure getrapt geslepen boren op maat, waardoor de productiekosten worden verlaagd en tegelijkertijd wordt voldaan aan de nauwkeurigheidseisen van de industrie.
-De twee series volhardmetalen boren - zowel met diamantbekleding als met PCD-punt - die alle materiaalcombinaties bereiken die te vinden zijn in een typische ruimtevaartassemblage. Bovendien maken de gereedschappen met cilindrische schacht lengteaanpassingen mogelijk in stappen van 10 mm.


Kennametal introduceert HiPACS voor het boren en verzinken van bevestigingsgaten in de luchtvaartindustrie, in één stap
HiPACS-systeem maakt gebruik van standaard PCD-puntige of diamantbekleedde volhardmetalen boren

Het nieuwe HiPACS-boor- en verzinksysteem kan worden gebruikt op alle machines die doorgaans worden gebruikt voor lucht- en ruimtevaarttoepassingen. In minder stabiele omstandigheden, zoals seriële robot manipulators, bieden de diamantbekleedde volhardmetalen boren een uitstekende stand-tijd en gat kwaliteit. Boren met PCD-punt blinken daarentegen uit in stabiele omstandigheden zoals portaalmachines.

Met een interface volgens industriestandaard kan HiPACS op elke CNC-machine worden gebruikt en is het geschikt voor een verscheidenheid aan boor- en verzinktoepassingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers