www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal Introduceert de FBX Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking

Nieuwe modulaire boor levert maximale verspaningssnelheden voor structurele componenten


Kennametal heeft de FBX drill geïntroduceerd voor het vlakbodemboren van structurele onderdelen in de luchtvaart industrie De gepatenteerde FBX boor levert superieure stabiliteit en tot 200 procent hogere verspaande volumes bij het bewerken van hoge temperatuur bestendige legeringen, roestvrij staal en andere materialen. De nieuwe modulaire boor is de kritieke eerste stap in een drievoudig gereedschapsconcept , waaronder de HARVI Ultra 8X en de HARVI schachtfrezenserie- speciaal ontworpen door Kennametal om de cyclustijden voor dit soort toepassingen te verkorten.

Kennametal Introduceert de  FBX Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking
De FBX-Boor maakt deel uit van een gereedschaps concept dat speciaal is ontwikkeld om de verspaningssnelheden van materiaal te maximaliseren en de cyclustijden te verkorten bij het bewerken van structurele componenten in de lucht- en ruimtevaart.

Het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal blijft een uitdaging voor dit soort componenten. Traditioneel is de eerste processtap om het materiaal binnen te komen met behulp van infrees-technieken. Dit zijn tijdrovende processen en lage materiaal verwijderingspercentages zijn de norm.

"De FBX boor versnelt het bewerkingsproces overweldigend door de voordelen van een vlakke bodemboor en een axiaal-assige bewerking te combineren. Het vlakke bodemontwerp elimineert radiale krachten, terwijl vier effectieve snijkanten zorgen voor verhoogde aanzet- en snijsnelheden, wat leidt tot 200 procent hoger verspaand volume in vergelijking met traditionele axiaaltechnieken en het verhogen van de productiecapaciteit voor lucht- en ruimtevaartfabrikanten" zegt Georg Roth, Product Manager, Kennametal.

Zodra de boor de basisstructuur van het onderdeel heeft gevormd, zijn voorbewerken en afwerken met wisselpaat en vol hardmetalen schachtfrezen de volgende processtappen.

Unieke ontwerpfunctie
Vier effectieve snijkanten brengen hoge stabiliteit in uitdagende toepassingen zoals overlappende gaten boren, terwijl extra verkregen ruime spaanafvoer openingen zorgen voor een verbeterde vrije spaan afvoer. Ondersteund door een reeks verwisselbare koelvloeistofsproeiers om warmteophoping te helpen elimineren, wordt de boorpunt gekenmerkt door een middeninzetstuk met twee effectieve snijkanten en spaanopdelers voor maximale aanzet mogelijkheden. De boorschachten zijn beschikbaar in de diameters 60, 75 en 90mm, en worden geleverd in een lange en korte versie (150mm en 95mm). Deze modulaire boor wordt opgenomen op Kennametal's tapse flens (BTF) machineadapters, verkrijgbaar in de verschillende spindelopname vormen.



Kennametal Introduceert de  FBX Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking

Het unieke ontwerp van de FBX vlakke bodemboor stuurt voornamelijk axiale snijkrachten naar de machinespindel, waardoor de doorbuiging wordt geminimaliseerd en de standtijd van het gereedschap en de bewerkingssnelheden worden verhoogd.

Veelzijdigheid en prestaties in één gereedschap

De FBX is bij uitstek geschikt voor het boren in massief materiaal, overlappend boren en infrezen in een verscheidenheid aan materialen zoals hoge temperatuurbestedige legeringen, roestvrij staal, staal en gietijzers. Het is eveneens veelzijdig en goed presterend in vergelijkbare toepassingen voor de algemene bewerkingstechniek- en energie markten.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers