www.technologieenindustrie.com
Keyence International

IM-6600: de IM-reeks breidt zijn toepassingsgebied uit

Door het drastisch reduceren van meettijden, zorgde de IM reeks met het Image Dimention Measurement System van Keyence al voor een revolutie in de inspectie en controle van volledige stukken. Nu ook het meetbereik verdubbeld werd (200 op 100 mm) en er ook nieuwe belichtingsopties bijkomen, kan de IM reeks nu ook grotere en meer complexe stukken aan.

IM-6600: de IM-reeks breidt zijn toepassingsgebied uit
De IM-reeks meet in een oogopslag de exacte afmetingen op een zeer betrouwbare wijze. U hoeft enkel het te meten stuk binnen het meetgebied te plaatsen en op de knop te drukken. Vervolgens wordt het stuk snel en accuraat tot op maximaal 99 punten gemeten. De IM-technologie maakt de meting ook eenvoudiger. Om vormen automatisch te herkennen en te meten is er nu een autofocusfunctie met een extra gemotoriseerde Z-as met 30 mm reikwijdte en distortieverbetering. Ten slotte zijn ook meetverschillen tussen verschillende operatoren van de baan en is ook de mogelijkheid om metingen te verwerken makkelijker gemaakt.

Maximale toepasbaarheid dankzij het brede gamma
De IM-6600 controller kan gebruikt worden met vier verschillende meetkoppen : de IM6015 en IM6025 vormen de toestellen voor het eerder brede, algemene gebruik. De IM-6140 is het hoge precisiemodel met een herhaalnauwkeurigheid van 0,1 µm, terwijl de nieuwe IM-6120 het breedste meetbereik heeft (200 mm). Deze IM 6120 heeft ondanks het 200x100 mm spectrum toch een opmerkelijk kleine inbouwmaat.

Vier belichtingstypes zijn beschikbaar: achtergrondverlichting, 'epi'-belichting voor meten van ondoorschijnende stukken, 'ring epi'-belichting voor het meten van blinkende voorwerpen of tapse oppervlakken zoals conische stukken en de zogenaame ‘grazing’-verlichting voor het meten van stukken met ruwe oppervlaktes of randen (die moeilijk te meten zijn door lichtdiffusie).

IM-6600: de IM-reeks breidt zijn toepassingsgebied uit

Plastic doppen/ingegoten condensator
'Ring epi'-belichting maakt het meten van ondoorzichtige stukken zoals flessendoppen en andere onderdelen met veranderlijke oppervlakken mogelijk. Op de rand van de lens wordt een ring geplaatst met hoge intensiteitsleds. Deze ring is verdeeld in vier delen, die telkens aan en af worden gezet. Zo wordt dan het scherpst mogelijke beeld gecreëerd. Deze meetinstelling wordt gebruikt voor elk te meten object. Ook de statistische verwerking van de meetgegevens is verbeterd dankzij een nieuwe applicatie die de export mogelijk maakt van de gegevens naar de gangbare calculationsheets programs.

Gebruikers kunnen ook kiezen uit meerdere templates zodat men elk document kan voorzien van een eigen logo of andere visuele elementen. De trendgrafiek/histogram functie laat een directe analyse toe van de trends en variaties in de metingen. Dat is een grote hulp bij het verminderen van het aantal verkeerde stukken in de productie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers