www.technologieenindustrie.com
Verlinde

Verlinde sponsort De koudste Reis

Veteraan-poolonderzoeker Sir Ranulph Fiennes gaat één van de meest recente uitdagingen aan die er nog overblijven op het gebied van poolreizen en heeft als doel met vijf collega's Antarctica in de winter te doorkruisen - de koudste reis op aarde. De handmatige takels en lieren van Verlinde maken deel uit van de reis.

Verlinde sponsort De koudste Reis
Het expeditieteam - onder leiding van Sir Ranulph - vertrok in Londen op 6 december 2012 richting Antarctica, met als doel "de koudste reis" te maken - de allereerste trans-Antarctische winterexpeditie. De Koudste Reis zal ook trachten 10 miljoen dollar bijeen te brengen voor “Seeing is Believing”, een wereldwijd liefdadigheidsinitiatief om vermijdbare blindheid te bestrijden. Tijdens de reis over zee zal het team een aantal wetenschappelijke taken volbrengen om unieke gegevens te verzamelen betreffende het zeeleven, oceanografie en meteorologie. Met behulp van de nieuwste technologische innovaties zal deze baanbrekende reis de weg vrijmaken voor een nieuw tijdperk in Antarctica: exploratie het hele jaar door.

Verlinde sponsort De koudste Reis

Op de nachtevening van 21 maart 2013 zal het zeskoppige expeditieteam op reis gaan om in zes maanden de Rosszee te bereiken. De route van Crown Bay tot aan de basis van Kapitein Scott in McMurdo Sound – via de Zuidpool – zal de limieten van het menselijke uithoudingsvermogen op de proef stellen. Het expeditieteam zal tijdens deze 6 maanden bijna 4.000 kilometer afleggen, meestal bij volledige duisternis en bij temperaturen van -90°C. Het zal volledig op zichzelf zijn aangewezen omdat er geen zoek- of reddingsfaciliteiten beschikbaar zijn, en er 's winters ook geen vliegtuig in het binnenland kan doordringen vanwege de duisternis en het gevaar dat de brandstof bevriest.
Verlinde heeft het team voorzien van TLV treklieren en PLV rateltakels met een capaciteit tot 3,2 ton, evenals een SM10 flightcase. Ze zullen algemeen gebruikt worden voor het optillen en hanteren van wetenschappelijke uitrusting, kombuizen, vrachtwagens en ijs tijdens de reis.

Verlinde sponsort De koudste Reis

Verlinde - TLV treklier

Verlinde sponsort De koudste Reis

PLV - rateltakel

Brian Newham (reismanager) vertelt: "Verlinde heeft belangrijke hijswerktuigen verschaft voor vele zware operaties die het expeditieteam zal moeten uitvoeren tijdens hun epische reis."

De PLV rateltakel is zeer compact en ontworpen om ladingen te hijsen, te trekken of te laten glijden. Bijzonder geschikt voor industrieel gebruik en makkelijk te hanteren, kan dit handige werktuig in elke situatie en overal worden aangewend. De PLV kan gebruikt worden in elke positie, het volstaat de hendel om te schakelen voor een maximaal bedieningsgemak. Vervaardigd uit speciaal staal, zijn PLV hijstakels zeer compact en voorzien van een
verchroomd takelhuis en hendel, evenals een versterkte behuizing die de mechanismen effectief beschermt.

De TLV lier is ontworpen om ladingen over lange afstand te hijsen en te trekken. Vervaardigd uit zeer bestendig aluminium is de lier heel licht en gemakkelijk te hanteren. Met weinig onderhoudsvereisten is ze ideaal voor buitenwerk. Ze wordt geleverd met een kabel van 20m / 40m.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers