www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal ontvangt Excellent Supplier Performance Award van Parker Hannifin

Biedt de inzet om klantondersteuning van wereldklasse te leveren door Parker Hannifins productiviteit en besparingen op gereedschappen te stimuleren

Kennametal ontvangt Excellent Supplier Performance Award van Parker Hannifin
Op 14 januari 2013 ontving Kennametal de Excellent Supplier Performance Award van Parker Hannifin die daarmee de onderneming waardeert voor haar innovatieve betrokkenheid bij procesoptimalisering. Deze prijs is een erkenning voor twee succesvolle projecten waarbij Kennametal Deutschland GmbH en Parker Hannifin, Pump and Motor Division Chemnitz hebben samengewerkt, wat resulteerde in besparingen van ruwweg 80.000 dollar voor de klant.

Gericht op het delen van kennis en ervaring om uiteindelijk de processen bij de klant te verbeteren, hielpen technici van Kennametal een reductie in procestijd te realiseren bij draaibewerkingen van laaggelegeerd mangaanstaal. Een capaciteit van 680 machine-uren werd vrijgemaakt en wordt nu ingezet om de productie voor de lichte bewerking van tandwielen te vergroten. Bovendien werd het verbruik aan gereedschappen verminderd, waardoor de gereedschapkosten aanzienlijk omlaag konden. Voorts hielp Kennametal de levensduur van snijplaten op bewerkingscentra en gietijzeren behuizingen voor tandwielpompen te vergroten. De finiseer freesgereedschappen werden opnieuw gedefinieerd, waarbij 85 machine-uren werden bespaard en de frequentie voor de vervanging van de wisselplaten werd verlaagd met 50 procent.

Beide projecten werd geïmplementeerd in 2011, op basis van het Parker Hannifins PCI (Process of Continuous Improvement - proces van voortgaande verbetering) initiatief dat deel uitmaakt van de lange termijn-overeenkomsten die Parker Hannifin heeft met zijn leveranciers wereldwijd, en de processtabiliteit werd gedurende het gehele jaar 2012 bewaakt en gemeten. Toen de kostenbesparingen eenmaal waren vastgesteld en bevestigd, presenteerde Parker Hannifin de prijs aan Kennametal voor uitmuntendheid als leverancier. Alweer een voorbeeld van de manier waarop Kennametal zijn belofte waarmaakt om zijn klanten iedere dag meer competitief te maken.

De prijs werd uitgereikt op 14 januari 2013 door Parker Hannifin Pump & Motor Division Europe in Chemnitz, aan de volgende medewerkers: Marcus Arnold, Leader for Tools and Indirect Materials; Nadja Groschupf, Source and Procurement Manager en Ludwig Gobsch, Manager Manufacturing Technology/Lean. Wolfgang Haehnel, Application Specialist en Manfred Seliger, Sales Manager Engineering East Germany vertegenwoordigde KennametalDeutchland GmbH bij de prijsuitreiking en bedankten Parker Hannifin voor deze bijzondere erkenning.
Kennametal ontvangt Excellent Supplier Performance Award van Parker Hannifin

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers