www.technologieenindustrie.com
Southco

Atos kiest voor de toegangssystemen van Southco voor de beveiliging van zijn datacenter behuizingen

Atos is in Frankrijk een toonaangevende producent van elektronische en elektrische behuizingen met meer dan 400 medewerkers. Het bedrijf besloot zich sterker te positioneren op de groeiende datacenter markt en koos daarbij voor Southco's H3-EM en EA-K1 systemen. Voor Atos is Southco de ideale partner omdat het bedrijf eenvoudig te implementeren, flexibele en uiterst veilige toegangoplossingen levert, alsmede uitstekende technische ondersteuning.

Atos kiest voor de toegangssystemen van Southco voor de beveiliging van zijn datacenter behuizingen
Atos focust zich sinds tweeënhalf jaar op de datacenter markt en is daarbij zeer succesvol vanwege zijn high-performance koelsysteem, dat de luchtstroom zo dicht mogelijk bij de servers projecteert, in plaats van de lucht van plafond naar vloer te laten circuleren. Echter, zowel de fysieke als de netwerkbeveiliging en toegang zijn belangrijke aandachtspunten bij datacenters. Inbreuken op de beveiliging leiden niet alleen tot grote stilstandtijden en operationele verliezen, maar zijn ook van invloed op de integriteit en het imago van een bedrijf in de markt. Daarom is een belangrijk onderdeel bij het verhogen van de veiligheid van de infrastructuur van een datacenter de selectie van betrouwbare, intelligente vergrendelingsystemen.

Southco's H3-EM elektronisch sluitende zwenkgreep is de perfecte oplossing voor Atos’ beveiligingsbehoefte. Ludovic Hamadi, hoofd van de ATOS IT business unit, licht toe: “Het niveau van veiligheid en flexibiliteit dat H3-EM biedt is ongeëvenaard. Het is mogelijk om vele soorten specifieke programmering te integreren om veiligheidsmaatregelen te implementeren en de remote monitoring functie is een belangrijk voordeel. Ook bij een elektrische storing heeft de eindgebruiker nog de mogelijkheid om de deur handmatig te openen, geen ander product op de markt biedt deze functie.”

De H3-EM voldoet aan alle wensen van Atos. Het levert efficiënte elektronische toegangsbeveiliging tot datacenters en industriële behuizingen. Ontworpen als een elektronische vergrendelingplatform voor indoor toepassingen, kan de H3-EM gecombineerd worden met elk toegangscontroleapparaat voor een basale op zichzelf staande elektronische toegangoplossing. De in de H3-EM geïntegreerde sensoren detecteren de status van zowel slot als grendel ten behoeve van LED indicatie, alsmede meerdere uitgangen voor remote monitoring. De zwenkgreep biedt puls of continue slotbediening en komt tegemoet aan zowel enkele als meerpunt behuizing vergrendelingbehoeften. De ergonomische H3-EM verbruikt een minimale hoeveelheid energie en kan eenvoudig worden ingebouwd en geïntegreerd met industriestandaard rack monitoring oplossingen. Het is geschikt voor industriestandaard paneelvoorzieningen en voor zowel links als rechts draaiende deuren.

Behalve van de H3-EM, maakt Atos ook gebruik van het Southco EA-K1 systeem met toetsenbord. De EA-K1 Keypad Access Controller biedt een vereenvoudigde, betaalbare, sleutelloze toegang tot elke basistype elektronisch slot. Het elimineert de behoefte aan fysiek sleutelbeheer en biedt meer veiligheid met gebruiksvriendelijke installatie en programmering. Het toetsenbord integreert rechtstreeks met elektronische sloten voor een complete toegangbeheer oplossing. De EA-K1 biedt 'plug and play' eenvoud met een programmeerbaar toetsenbord met zowel akoestische als LED feedback. Het toetsenbord werkt met maximaal zeven unieke toegangcodes van tussen de vier en acht cijfers van 99 miljoen mogelijke combinaties.

Natalie Brannelly, Industry Marketing Manager voor Diversified Technologies bij Southco, legt uit: “Het is geen wonder dat bedrijven die zich bezighouden met de toegangscontrole van behuizingen samenwerking zoeken met gespecialiseerde, toonaangevende partners, zoals Southco, als het gaat om feitelijke toeganghardware. Bij Southco hebben we onze expertise in technische toegangsoplossingen gecombineerd met innovatieve elektronische vergrendeling en ultieme toegangbeveiliging met intelligente, veilige, ergonomische toegangcontrole. Wij bieden een verscheidenheid aan elektronische toegangapparaten voor elke toepassing. Specifiek voor datacenter behuizingen, hebben we elektronische vergrendelingtechnologie ontwikkeld die de meest superieure oplossing in de markt biedt. Primair wordt dit bereikt door het toepassen van een elektromechanische vergrendelsysteem met een tandwielmotor die het betrouwbaarder maakt en minder energie verbruikt.”

Ludovic Hamadi is bijzonder verheugd met het productenaanbod van Southco, en verklaart: “Southco's H3-EM en EA-K1 zijn eenvoudig te implementeren, zeer veilig en betrouwbaar, en al onze klanten zijn zeer tevreden met de resultaten. Southco was de perfecte partner om mee samen te werken in het datacenter marktsegment.”

ATOS ontwerpt, ontwikkelt en produceert metalen behuizingen voor de elektronicaindustrie: kasten, kisten, rekken, systemen, apparatuur van dun plaatwerk, en nog veel meer. Al meer dan 40 jaar ontwikkelt ATOS indoor en outdoor behuizingen die voldoen aan alle eisen van de elektronicaindustrie: standaard, aangepaste standaard, specifiek of op maat gemaakt. Uitgesproken klantgericht bedient ATOS zowel de civiele als militaire telecommunicatie en transport (lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, maritiem) markten op het gebied van gegevensverwerking en elektronica.

Atos kiest voor de toegangssystemen van Southco voor de beveiliging van zijn datacenter behuizingen
Atos kiest voor de toegangssystemen van Southco voor de beveiliging van zijn datacenter behuizingen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers