www.technologieenindustrie.com
TWK

Nieuwe TBN/TRN-S4 serie encoders met SIL2 certificering

De TBN/TRN-S4 serie encoders van TWK is door TÜV gecertificeerd als SIL2 en voldoet daarmee aan de eisen voor gebruik in veiligheidstoepassingen. TWK’s beproefde serie magnetische safety encoders is uitgebreid met de TBN/TRN-S4 serie, die een hogere resolutie in het single-turn bereik (model TBN) heeft en een verscheidenheid aan verschillende toepassingen kent. De resolutie van het sensorsysteem kan oplopen tot 16 bit. Detectie van het multi-turn deel, dus het aantal omwentelingen (max. 12 bit), gebeurt door een absolute multi-turn overbrenging (model TRN). Deze serie modellen is allround. Ze bestrijkt het complete spectrum, van grote en robuuste tot miniatuur uitvoeringen, die kunnen worden gebruikt op plaatsen waar geen extreem hoge eisen worden gesteld aan de omgevingsinvloeden en die kosteneffectief moeten zijn.

Nieuwe TBN/TRN-S4 serie encoders met SIL2 certificering

Behalve de veilige positiewaarde wordt een veilig snelheidssignaal gegenereerd. De poorttijd kan worden gevarieerd om de snelheid te registreren. De standaardwaarde is 100 ms. De poorttijd kan afhankelijk van de eisen geparametriseerd worden van 1 tot 1000 ms, zodat het snelheidssignaal op uitgebreide schaal kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld draaikranstoepassingen of tijdrelevante vereisten.

Klanten kunnen binnen het uitgebreide programma kiezen uit verschillende mechanische varianten. Deze omvatten: spanflens met as-ontwerp, blinde as voor bij voorkeur Ø 12 mm, diverse asdiameters (Ø6, Ø10 of Ø12 mm), naar keuze afgevlakt of met vergrendelspie dan wel met Woodruff spie. Klantspecifieke eisen kunnen ook in overleg met de klant worden geïmplementeerd.


Nieuwe TBN/TRN-S4 serie encoders met SIL2 certificering

TBN58-S4

De radiale en axiale asbelasting is ≥ 250 N. Deze zeer hoge waarde maakt ook het gebruik in ruwe omgevingen mogelijk. Om aan speciale eisen te voldoen, worden uitvoeringen met een schokbelasting tot 500 ±50 g in aparte varianten voor extreme industriële omstandigheden geïmplementeerd. Behalve uitgevoerd in zeewaterbestendig aluminium (AlMgSi1), kan de behuizing ook worden geleverd in een roestvaststalen uitvoering (1.4305 of 1.4404) voor speciale vereisten, zoals offshore toepassingen of voor de foodindustrie.


Nieuwe TBN/TRN-S4 serie encoders met SIL2 certificering

TRN58 met CANopen Safety SIL2 en CANopen

De TBN/TRN-S4 serie heeft beschermingsgraad IP66 en kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van -40 tot +85°C. Speciaal voor extreme eisen is er de mogelijkheid om de complete behuizing in te kapselen, zodat kan worden voldaan aan de eisen van IP69K toepassingen. De elektromechanische interface kan worden ontworpen als kabeluitgang of als connectoruitgang (M12 sensorstekker).


Nieuwe TBN/TRN-S4 serie encoders met SIL2 certificering

TRN42-S4

Als controllersysteem vormt een Cortex 32-bits controller van de nieuwste generatie het bijbehorende hardware platform. Voor de meest uiteenlopende toepassingen zijn ook verschillende scenario's beschikbaar met betrekking tot afschermingaansluiting, DC/DC concepten voor de voedingsspanning en optionele elektrische isolatie van de uitgangssignalen.

Voor meer informatie over de TBN/TRN-S4-serie met SIL2-certificering, lees de relevante artikelen: https://www.twk.de/en/news/press/new-tbn/trn-s4-series-with-sil2-certification

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers