www.technologieenindustrie.com
Schoeller Allibert

NAAMSWIJZIGING CREËERT WERELDLEIDER IN HOOGWAARDIGE TRANSPORTVERPAKKINGEN – SCHOELLER ALLIBERT

LINPAC Allibert en Schoeller Arca Systems (SAS) zijn samengegaan onder één naam en worden daarmee wereldleider op het gebied van hoogwaardige kunststof transportverpakkingen (RTP). De twee bedrijven gaan vanaf januari 2013 verder als Schoeller Allibert, in navolging van de overname negen maanden geleden van LINPAC Allibert door SAS’ grootste aandeelhouder One Equity Partners (OEP).

NAAMSWIJZIGING CREËERT WERELDLEIDER IN HOOGWAARDIGE TRANSPORTVERPAKKINGEN – SCHOELLER ALLIBERT
De Schoeller Allibert faciliteit in Monheim, Duitsland

Klanten profiteren zo van de directe toegang tot een nog bredere range kunststof transportverpakkingen vanuit één enkele bron. In aanvulling op het breedste scala van hoogwaardige kunststof transportverpakking oplossingen op de markt, zet Schoeller Allibert tevens haar gecombineerde expertise in met de focus op haar 360° full-service aanbod, erop gericht om klanten tijdens elke fase van het verpakkingsproces te helpen - vanaf de eerste logistieke kostenanalyse, tot en met het toegesneden ontwerp en de productie, de verhuur- en poolingopties en de recycling aan het eind van de verpakkingslevensduur.

Erik De Bokx, CEO van Schoeller Allibert, licht toe: “LINPAC Allibert en Schoeller Arca Systems zijn als zusterbedrijven actief geweest sinds de overname door OEP in maart 2012. Aangezien beide bedrijven elkaar zo goed aanvullen, was het logisch om ze als één onderneming te rebranden, teneinde niet alleen hun kracht, expertise en innovatieve productenaanbod te combineren, maar tevens hun namen en zo één toonaangevend bedrijf op het gebied van herbruikbare transportverpakkingen te creëren. Onze klanten hebben nu toegang tot een breder productportfolio en gestroomlijnde orderverwerkingsfaciliteiten.”

“In een wereld die afhankelijk is van logistiek en transport en waar alles wordt verzonden in verpakkingsmaterialen, moeten we de milieuschade die wordt veroorzaakt door verpakkingsafval minimaliseren. Het gebruik van hoogwaardige kunststof transportverpakkingen groeit als gevolg hiervan snel en Schoeller Allibert is nu volledig in staat om onze klanten in vele verschillende industrieën over de hele wereld te helpen bij het vinden van het voor hun bedrijf juiste systeem. Naast het uitbreiden van ons aanbod in bestaande markten, waarbij we als één groep opereren met de steun van onze aandeelhouders, stellen OEP en Schoeller Industries (SI) ons in staat om nieuwe markten te verkennen met moderne en innovatieve producten en systemen.”

“Wij zijn niet zo maar een RTP leverancier, met ons 360° full-service aanbod kan Schoeller Allibert zorg dragen voor elke stap in het verpakkingsproces, en zo onze klanten helpen om emissies te reduceren, logistieke en verpakkingskosten te verminderen en hun logistieke keten te verbeteren.

Schoeller Allibert is nu ‘s werelds grootste producent van hoogwaardige kunststof transportverpakkingen . Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Nederland, en het bedrijf telt meer dan 40 productie- en verkoopfaciliteiten in ongeveer alle Europese landen, het Amerikaanse continent en Azië. Het productaanbod omvat inklapbare grote en kleine containers, bulk containers, kunststof pallets, stapelbare en geneste kratten naast dollies en deksels. Het aanbod omvat verder de welbekende Maxinest tray, de Maxipac bulk unit en de Magnum Optimum. Schoeller Allibert biedt daarnaast ook op maat gemaakte systemen voor specifieke klanten en industrieën.

Erik De Bokx voegt eraan toe: “Continue innovatie vormt de kern van ons bedrijf en Schoeller Allibert heeft nu het grootste onderzoek- en ontwikkelingscentrum in de industrie. Onze klanten zullen profiteren van ons baanbrekende onderzoek, zodat ze gegarandeerd voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen. In de huidige concurrerende markten zullen voordelen die voortvloeien uit een slim verpakkingsontwerp zich snel vertalen in betere prestaties en kostenbesparingen in de logistieke keten. In feite zijn veel van de grote innovaties op het gebied van kunststof verpakkingsystemen ontwikkeld door Schoeller Allibert.”

Het merk Schoeller Allibert combineert 60 jaar ervaring van LINPAC Allibert en SAS op het gebied van verpakking en logistiek in een aantal verschillende industrieën, waaronder automotive, beverage, chemie en farmaceutisch, liquid handling, food processing en landbouw, detailhandel en recycling & wastemanagement.

Voor meer informatie bezoek www.schoellerallibert.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers