www.technologieenindustrie.com
Kennametal

HYDROM™ reinigingseenheid van Kennametal Extrude Hone™ voor het elektrochemisch bewerken verhoogt kwaliteit en productiviteit

Voor fabrikanten die te maken hebben met ingewikkelde of kritische bewerkings- of afwerkingstaken, is elektrochemische bewerking (ECM) een belangrijk proces waarbij materiaal in zeer kleine hoeveelheden kan worden verwijderd, op plaatsen die voor andere methoden onbereikbaar zijn. Om het ECM-proces te ondersteunen heeft Kennametal Extrude Hone (Latrobe, Pennsylvanië) onder de naam HYDROM een elektrolytische reinigingseenheid ontwikkeld als aanvulling op elektrochemische machines. Deze levert een gelijkmatige elektrolyt-kwaliteit die een constante spleet garandeert voor een betere productkwaliteit en een superieure processtabiliteit.

HYDROM™ reinigingseenheid van Kennametal Extrude Hone™ voor het elektrochemisch bewerken verhoogt kwaliteit en productiviteit
Bij elektrochemisch bewerken wordt metaal verwijderd door de oplossing van atomen aan de oppervlakte zonder direct contact tussen het gereedschap en het werkstukmateriaal. De hoeveelheid materiaal die wordt verwijderd is evenredig aan de tijd en intensiteit van een elektrische stroom die loopt tussen gereedschap en werkstuk. Het proces is in hoge mate beheersbaar en kan gedeelten bewerken of polijsten die voorheen onbereikbaar waren met andere methoden, met inbegrip van handmatig polijsten en ontbramen.

Terwijl een elektrolytische oplossing (water en speciale zoutsoorten) over de oppervlakte van het werkstuk stroomt, wordt een gelijkstroom aangelegd tussen het gereedschap en het werkstuk. De hoeveelheid materiaal die wordt verwijderd wordt bepaald door de hoeveelheid elektrische stroom die loopt tussen het negatief geladen gereedschap en het positief geladen werkstuk. De geometrie van het gereedschap correspondeert gewoonlijk met de eindvorm van het te realiseren werkstukoppervlak. Omdat het gereedschap, kathode genoemd, het werkstuk nooit raakt, treedt er praktisch geen slijtage op in het proces. Kenmerkende tijden voor het ontbramen en polijsten zijn extreem kort - tussen 10 en 30 seconden voor de meeste toepassingen. Afhankelijk van de productie-eisen en de afmetingen van het werkstuk, kan gebruik worden gemaakt van meervoudige opspanning om een hoge productiviteit te realiseren.

De uitbreiding met de HYDROM reinigingseenheid maakt het proces nog doelmatiger. Combineer de HYDROM met een CFP (kamerfilterpers) en reduceer de afvoerkosten van de filterkoek met maximaal 10%. De CFP reinigingstijd kan worden bekort met een factor 6 en de levensduur van de kathode wordt verlengd. De beschikbaarheid van de machine neemt navenant toe.

HYDROM kan worden geleverd bij de nieuwe ECM-apparatuur maar ook als uitbreiding van bestaande machines van alle merken. Voor complex bewerken en afwerken zal de HYDROM bedrijven ondersteunen bij het vergroten van hun concurrentiekracht alsmede van de kwaliteit en productiviteit in productiesectoren die zich gedwongen zien tot kostenverlaging.

Voor meer informatie: http://www.kennametal.com/extrudehone

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers