www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton Corporation plc voltooit overname van Cooper Industries en vormt prominent wereldwijd powermanagementbedrijf

De gediversifieerde industriële fabrikant Eaton Corporation plc (NYSE: ETN) en de leverancier van elektrische uitrusting Cooper Industries plc (NYSE: CBE) hebben vandaag bekendgemaakt dat Eaton de overname van Cooper heeft afgerond. De overname, die op 21 mei 2012 werd aangekondigd, combineert Eaton en Cooper tot een nieuw, prominent wereldwijd powermanagementbedrijf genaamd Eaton Corporation plc.

“De overname van Cooper voor $13 miljard, de grootste in de 101-jarige geschiedenis van Eaton, is een mijlpaal die ons bereik inzake marktsegmenten uitbreidt, ons aanbod van producten, diensten en oplossingen verbreedt en onze wereldwijde geografische aanwezigheid versterkt,” zei Alexander M. Cutler, voorzitter en chief executive officer van Eaton.

“Cooper voegt heel wat kennis over stroomdistributie van nutsbedrijven, smart grids, verlichting, verlichtingsbesturing, bedradingssystemen en veiligheidsoplossingen toe aan de sterke punten van Eaton op het vlak van stroomkwaliteit, stroomdistributie en energiediensten,” aldus Cutler. “Deze complementaire technologieën versnellen de groei van Eaton als een wereldwijd geïntegreerd powermanagementbedrijf, dat gefocust is op een van de meest uitdagende megatrends van onze tijd: de stijgende kosten en toenemende milieu-impact van het groeiende energieverbruik.”

Als de resultaten van Eaton en Cooper voor de vier kwartalen eindigend op 30 september 2012 worden gecombineerd, boekte Eaton Corporation plc een pro-formawinst van $21,8 miljard en een EBITDA van $3,3 miljard.
De aandeelhouders van Cooper zullen binnen 14 dagen de vergoeding krijgen waar zij recht op hebben conform het afwikkelingsplan.

Eaton en Cooper zullen tot het sluiten van de handel vandaag worden verhandeld op de New York Stock Exchange, en de gewone aandelen van Eaton Corporation plc zullen vanaf maandag 3 december 2012 worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool ETN.

“Wij zullen binnenkort de organisatorische structuur voor de gecombineerde activiteiten aankondigen,” zei Cutler. “Dat leiderschap zal samen met een gezamenlijk integratieteam van leiders van Eaton en Cooper verantwoordelijk zijn voor het verwezenlijken van de operationele synergiën die wij hebben geïdentificeerd. Wij verwachten dat het hele integratieproces 24 tot 36 maanden zal duren, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden.”

Eaton Corporation plc is een gediversifieerd powermanagementbedrijf dat energie-efficiënte
oplossingen biedt die onze klanten helpen hun elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënt te beheren. Het bedrijf is een wereldwijde technologieleider in elektrische producten, systemen en diensten voor stroomkwaliteit, -distributie en -controle, stroomtransmissie, verlichting en bedradingsproducten; hydraulische onderdelen, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik; en aandrijflijn- en krachtbronsystemen voor auto's en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid. Eaton heeft Cooper Industries plc in 2012 overgenomen. Het nieuwe bedrijf, Eaton Corporation plc, telt ongeveer 100.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 150 landen. Meer informatie vindt u op www.eaton.com.

Verklaring in het kader van de Ierse overnamewetgeving
De bestuurders van Eaton aanvaarden de verantwoordelijkheid voor de informatie in deze mededeling, naast de informatie met betrekking tot Cooper, zijn partners, de bestuurders van Cooper en de leden van hun naaste familie, gerelateerde trusts en daaraan verbonden personen. Naar beste weten en overtuiging van de bestuurders van Eaton (die alle redelijke inspanningen hebben geleverd om ervoor te zorgen dat dit het geval is), is de informatie in deze mededeling waarvoor zij de verantwoordelijkheid aanvaarden in overeenstemming met de feiten en is er niets in achterwege gelaten dat waarschijnlijk van invloed zou zijn op het belang van deze informatie.

De bestuurders van Cooper aanvaarden de verantwoordelijkheid voor de informatie in deze mededeling met betrekking tot Cooper, zijn partners, de bestuurders van Cooper en de leden van hun naaste familie, gerelateerde trusts en daaraan verbonden personen. Naar beste weten en overtuiging van de bestuurders van Cooper (die alle redelijke inspanningen hebben geleverd om ervoor te zorgen dat dit het geval is), is de informatie in deze mededeling waarvoor zij de verantwoordelijkheid aanvaarden in overeenstemming met de feiten en is er niets in achterwege gelaten dat waarschijnlijk van invloed zou zijn op het belang van deze informatie.

De originele versie werd gepubliceerd in het Engels. Bij twijfel heeft de Engelse versie voorrang.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers