www.technologieenindustrie.com
Keyence International

TM-3000: 2D Optische micrometer

Wereldwijd de eerste in zijn soort: deze nieuwe sensor voert on line tweedimensionale metingen uit met micron nauwkeurigheid.

TM-3000: 2D Optische micrometer
De nieuwe TM-3000 serie van KEYENCE opent nieuwe mogelijkheden door met hoge snelheid on line tweedimensionale metingen uit te voeren. Het vermijdt daarmee off-line controles die duur zijn en variabiliteit die operatoren met zich meebrengen. Als een echt meetsysteem, biedt het ook een veel nauwkeuriger alternatief voor vision systemen.

Deze 2D optische micrometer is uitgerust met een hogesnelheid reken-CPU en twee speciale beeldverwerkende DSP's. Met in totaal vier processors voor parallelle verwerking, zorgt het voor snelle verwerking van 1800 (beelden)/minuut.

Stabiele metingen met micron nauwkeurigheid
De 2D optische micrometer gebruikt een dubbel telecentrisch optisch systeem met een uniform gecollimeerde lichtbundel. De tweedimensionale CMOS array detecteert de lichte en donkere randen in het ontvangen licht en meet de objectdimensies. Met het dubbele telecentrische systeem worden de variaties van het op de CMOS geprojecteerde beeld, volgens de doelpositie gebaseerd op de ontvanger, onderdrukt. Aldus worden hoognauwkeurige metingen gerealiseerd door subpixel verwerking, waarmee een nauwkeurigheid van 0,5 µm tot 3 µm wordt bereikt volgens de verschillende modellen met een herhaalbaarheid van +/- 0,06 µm à +/- 0,2 µm.

16 meetpunten zonder dat de objectpositie moet worden aangepast
Aangezien de TM-3000 serie tweedimensionaal is, kan deze ter controle tot 16 punten op het onderdeel meten. Dit systeem combineert meer dan 15 meetmodi en is daarmee geschikt voor de meeste toepassingen: gatdiameters, afstanden tussen de centers, diametermetingen, coördinaten van snijpunten, metingen van hoek, hoogte, stap, afstanden tot een loodlijn, radius, buitendiameter ... Bovendien corrigeert de positieregeling van de TM-3000 serie automatisch een verkeerde uitlijning en kanteling van het doel en voert een nauwkeurige meting uit, zelfs als de positionering moeilijk is of wanneer objecten willekeurig bewegen. De instelling wordt daarmee zeer eenvoudig en er is geen behoefte aan een nauwkeurig mechanisch herpositioneringsysteem voor de controle van het onderdeel.

Eenvoudige programmering en visualisatie kunnen worden uitgevoerd met of zonder PC. Dankzij de historie van gemeten waarden en opgeslagen vormen, biedt de TM-3000 serie data tracking. Het meetbereik loopt tot 65 mm bij een maximale afstand van 270 mm tussen de zender en de ontvanger. De gebruikte LED technologie zorgt voor een uitzonderlijke stabiliteit en een zeer lange levensduur.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers