www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton manager gekozen tot lid van IEC Council Board (CB)

Benoeming onderstreept Eaton’s sterke support voor wereldwijde elektrische industrienormen

Eaton manager gekozen tot lid van IEC Council Board (CB)
Eaton kondigt aan dat Günter Idinger, VP Sales voor de Electrical Sector voor Centraal- en Oost-Europa en Rusland, is gekozen tot lid van de Council Board van het IEC (International Electrotechnical Commission). Idinger werd begin oktober benoemd tijdens de Algemene Vergadering van het IEC en zal vanaf januari 2013 drie jaar lid zijn van de Council Board.

De Council Board van het IEC is een besluitvormend orgaan te vergelijken met de Raad van Bestuur in een bedrijf en is verantwoordelijk voor het doen van beleidsaanbevelingen aan de IEC Council, ter uitvoering van het beleid van de Council, alsmede het houden van dagelijks toezicht op het management en de operationele functies (behalve financiën ).

Het nieuws van de benoeming Idinger aan de IEC Raad van Commissarissen volgde op een recente videotoespraak van Tom Gross, Vice-Chairman en Chief Operating Officer van Eaton’s Electrical Sector, voor meer dan duizend afgevaardigden op de IEC jaarlijkse conventie in Oslo. In zijn toespraak onderstreepte Gross het cruciale belang van standaards voor interoperabiliteit als katalysator voor innovatie in de elektrotechnische industrie, alsmede Eaton’s inzet voor het IEC als belangrijkste mondiaal normalisatie-instituut.

Als reactie op de benoeming van Idinger zei Frank Campbell, President EMEA van de Electrical Sector van Eaton: “Industrienormen zijn absoluut noodzakelijk, omdat volledige interoperabiliteit helpt bij het vrijmaken van kapitaal en personele middelen voor de ontwikkeling van innovatieve toepassingen voor de grootste uitdagingen van de industrie. Eaton beseft dat het IEC, als bewaarder van wereldwijde elektrische normen, alleen effectief kan zijn bij volledige en actieve deelname van haar leden en leiding. We zijn blij en vereerd dat Günter Idinger is verkozen tot lid van dit belangrijkste besluitvormingsorgaan van het IEC en we zullen ervoor zorgen dat hij de volledige steun van Eaton krijgt om aan de verwachtingen van het IEC in deze belangrijke rol te voldoen en deze hopelijk overtreft.”

Reagerend op zijn benoeming, zei Idinger: "Het is een grote eer om gekozen te worden voor de IEC Council Board en ik kijk ernaar uit om een complete en actieve rol te spelen bij het doen van aanbevelingen aan de Council en om operationele beslissingen te nemen. Mijn doel is om te helpen bij het vormgeven van de ontwikkeling en uitvoering van beleid, dat de missie van het IEC om internationale handel te vergemakkelijken en de gebruikerwaarde op het gebied van elektriciteit, elektronica en aanverwante technologieën te verhogen, ondersteunt.”

Meer informatie: www.eaton.eu
Afbeeldingnr: Günter Idinger.jpg
Bijschrift: Günter Idinger, VP Sales bij de Electrical Sector voor Centraal- en Oost-Europa en Rusland, is gekozen tot lid van de IEC (International Electrotechnical Commission) Council Board (CB).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers