www.technologieenindustrie.com
EATON

Galileo 8,0 - De top in visualisatie

Eaton levert HMI/HMI-PLC panelen voor bediening, visualisatie en besturing van machines en systemen. Eaton's state-of-the-art touch panels hebben een duidelijke en flexibele menustructuur in iedere gewenste taal. Besturing, regeling, positionering en veldbuscommunicatie worden geïmplementeerd, met behulp van de software XSoft-CoDeSys-2, volgens de IEC61131-3 norm. De grafische gebruikersinterface kan worden gemaakt met Eaton's gebruiksvriendelijke Galileo visualisatiesoftware. Machinebouwers kunnen zo hun machines wereldwijd verkopen met slechts één hardware- en softwareoplossing.

Galileo 8,0 - De top in visualisatie
De Galileo visualisatiesoftware biedt de gebruiker verschillende functies voor het programmeren van alle grafische bedieningsapparatuur uit het Eaton HMI programma. Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk kenmerk van de software. Het is gemakkelijk te leren en zorgt voor intuïtieve bediening. Met de meegeleverde kant-en-klaar functies en de vele basisobjecten, kan de gebruiker de paneelvisualisatie exact naar eigen wens ontwerpen. Een runtime preview, de zogenaamde Inspector, maakt het mogelijk om de resultaten van de ontworpen visualisatie al tijdens de ontwikkelingsfase te simuleren.

De nieuwe Galileo software release biedt nu objecten voor een nog gebruiksvriendelijker tool en een groter ontwikkelingsgemak. De ontwikkelaars hechten hierbij veel belang aan een modern ontwerp van de gebruikersinterface en bieden de gebruiker verschillende interface stijlen. Voor het eerste kunnen gebruikers hun objecten op verschillende niveaus positioneren en door de gebruiker gedefinieerde data typen creëren.

De software is bijzonder compatibel, met continue opwaartse compatibiliteit voor projecten, en draait efficiënt op alle WinCE panelen. Visualisatie ontwerp kan worden uitgevoerd in verschillende talen en de landenspecifieke toetsenbordindeling is geschikt voor inputs. De volledige Unicode karakterset waaronder Aziatische tekens, wordt ondersteund. De talen en de value scaling kunnen worden gewijzigd, zelfs als het programma draait. Met ongeveer 150 communicatie drivers, is Galileo eveneens compatibel met alle standaard protocollen, zoals Siemens Simatic, Rockwell PLC en ControlLogix, Omron, CoDeSysV2/V3, Eaton Easy en veel meer. Tot acht communicatiekanalen kunnen parallel worden gemaakt en gegevens kunnen makkelijk worden gesynchroniseerd.

De gebruikersinterface is gemaakt met behulp van objecten. Deze kunnen op alle niveaus worden geplaatst en naar wens worden gerangschikt. Voor een meer moderner en aantrekkelijker user interface kan de ontwerper tevens de transparantie van de objecten aanpassen. Objecten kunnen tevens statisch of dynamisch worden gepositioneerd. De grootte of de positie van een dynamisch object kan ook naderhand door de gebruiker worden gewijzigd, en de toegang kan worden bewaakt.

Eaton levert een aantal basisobjecten voor de visualisatie. Deze voorzien de gebruiker van een reeks verschillende knoppen, schakelaars en schuifregelaars waarmee hij de interface van zijn bedieningspaneel kan ontwerpen. Behalve de meegeleverde basisobjecten, biedt de software ook enkele krachtiger objecten. Deze omvatten bijvoorbeeld een vrij programmeerbare paneelmeter waarvan de omtrek kan worden afgerond. Een ander object is voor foutbeheer en voorziet fouten van een tijdsaanduiding, wijst ze toe aan een fouttype en creëert een fouthistorie. Foutberichten kunnen tevens worden voorzien van een tekstballon die ten tijde van de optredende fout kan worden gevuld met een waarde variabele of met een projecttekst.

In het ontwerp van het bedieningspaneel kan ook een uitgebreide user management functie worden geïntegreerd. Hiermee kunnen gebruikers op het scherm geaccepteerde gebruikers toevoegen dan wel verwijderen en deze toevoegen aan vooraf gedefinieerde gebruikersgroepen. Daarnaast kunnen de minimale wachtwoordlengte, de wachtwoordhistorie, de wachtwoordveroudering worden ingesteld, alsmede het initiële paswoord, het automatische uitloggen en de controle op ongeldige logins, om ervoor te zorgen dat het systeem veilig is. Een ander object is de parameterlijst. Deze toont een lijst van variabelen en zorgt ervoor dat die ook gewijzigd kunnen worden. Het receptbeheer maakt het voor de gebruiker mogelijk om de productieparameters te wijzigen voor twee verschillende productieprocessen. De vooraf vastgelegde recepten bevatten alle relevante productieparameters.

Een hoog niveau van gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve bediening vereenvoudigt het werken met de Galileo visualisatiesoftware aanzienlijk. Een groot voordeel is het hoge niveau van compatibiliteit met een groot aantal besturingen. De machinebouwer kan zo op elk moment kiezen voor Eaton´s HMI/HMI-PLC panelen en Galileo.

Meer informatie: www.eaton.eu
Bijschrift: De user interface van de Galileo 8 is aantrekkelijk en modern.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers