www.technologieenindustrie.com
EATON

Perfect soft starten in het systeem: DS7-SWD softstarters met communicatie interface

Eaton lanceert de nieuwe DS7-SWD softstarters met communicatie interface. Eaton's DS7 serie softstarters omvat een vermogensbereik van 1,5 tot 110kW/400V. Softstarters worden steeds vaker gebruikt om sterdriehoek startoplossingen te implementeren. Dit betreft zowel vervangingen als nieuwe installaties. Ze zijn bijzonder geschikt voor toepassingen als pompen, ventilatoren en transportbanden - toepassingen waarvoor het budget en de ruimte beperkt zijn. Behalve het permanente koppel en de eliminatie van stroompieken, hebben soft starters nog een voordeel: in tegenstelling tot magneetschakelaar oplossingen, vragen gebruikers om slechts een enkel apparaat, waarbij de breedte van het apparaat is afgestemd op de toegepaste vermogensautomaat. Dit betekent dat de DS7 soft starter aanzienlijk minder ruimte inneemt dan zijn mechanische tegenhanger. De DS7 omvat een uitgebreide serie met stroombereiken van 4 tot 200A en een vermogensbereik van 1,5 tot 100kW/400V. Daarnaast heeft Eaton de softstarters tot 32 A speciaal aangepast aan zijn range magneetschakelaars, zodat de DS7 softstarters dezelfde klemmen hebben als magneetschakelaars van dezelfde stroomsterkte.

Perfect soft starten in het systeem: DS7-SWD softstarters met communicatie interface

De DS7 softstarters met geïntegreerde SmartWire-DT interface zijn nu opgenomen in het softstarter programma. Het innovatieve SmartWire-DT communicatie- en aansluitsysteem is een integraal onderdeel van de Eaton Lean Solution strategie en biedt een volledig nieuw besparingspotentieel en nieuwe toepassingsgebieden voor gebruikers.

De bijzondere voordeel van Lean Solutions is niet alleen duidelijk te zien bij de significant teruggebrachte bedradinginspanningen, maar ook bij de verminderde inspanning bij de bijbehorende planning en engineering - dit kan worden teruggebracht tot wel 70 procent. SmartWire-DT biedt ook duidelijke verbeteringen wat betreft de beschikbaarheid van het systeem en de veiligheid. In combinatie met de PKE motorbeveiliging, levert het uitgebreide monitoring van de aandrijving (condition monitoring en remote maintenance). Procesrelevante gegevens zoals de actuele motorstroom, thermische belasting en bedrijfstoestanden kunnen doorlopend worden bewaakt en geanalyseerd zonder dure I/O-technologie. Met de uitgebreide diagnostische mogelijkheden van de individuele SmartWire-DT stations kunnen plant operators tijdig in het productieproces ingrijpen - voordat er ongeplande stilstand optreedt.

Deze eigenschappen leveren nieuwe functies aan de DS7 softstarter, die voorheen niet mogelijk waren bij een low-cost soft starter en die waren gereserveerd voor aanzienlijk duurdere apparaten. De PKE+DS7-SWD combinatie beschermt de DS7-SWD volledig tegen overbelasting, biedt instelbare stroombegrenzing functionaliteit en signaleert - bijna ´terloops´ - de thermische belasting aan de overkoepelende besturing.

Met de SmartWire-DT interface kunnen DS7 softstarters worden geparametriseerd vanuit een centraal punt. Stuurcommando's kunnen eveneens naar de apparaten worden verzonden via het netwerk en diagnostische data kunnen daaruit worden afgelezen. Het apparaat wordt bestuurd via drie selecteerbare profielen: ten eerste een eenvoudig start/stop profiel, bekend van de PKE motorbeveiliging + contactor combinatie, ten tweede een 8-bit profiel voor de softstarter, dat tevens is voorzien voor de frequentieomvormers en meer mogelijkheden biedt, en ten derde het besturingsprofiel dat overeenkomt met het Profidrive profiel. Dit ontsluit het volledige scala van functies van een softstarter - tot en met een stroombegrenzing functie die door de PLC wordt bestuurd. De parameters van de DS7-SWD kunnen op elk gewenst moment worden gelezen en geschreven via a-cyclische diensten, ongeacht het geselecteerde profiel.

De mechanismen voor het lezen en schrijven van alle apparaatparameters van de DS7-SWD maken gebruik van het parameterkanaal zoals beschreven in het Profidrive profiel voor de aandrijvingen. Dit biedt in eerste instantie een standaard parametertoegang, niet alleen tot de frequentieomvormers maar ook tot de softstarters. De instellingen van de potentiometers op de DS7-SWD kunnen worden overschreven, bijvoorbeeld indien een wijziging die op afstand door de machine operator wordt doorgevoerd, moet worden uitgesloten.

De DS7-SWD heeft een gedetailleerd diagnosesysteem dat veel meer biedt dan conventioneel bekabelde apparaten: behalve een storinggeheugen, bekend bij frequentieomvormers, zorgt de DS7-SWD voor de detectie en melding van negen verschillende faalmogelijkheden van het apparaat, en daar bovenop nog eens 35 berichten over communicatiestoringen. Bijbehorende PLC functieblokken worden geleverd voor alle profielen voor de DS7-SWD, zodat eenvoudige bediening gewaarborgd is.

Meer informatie: www.eaton.eu
Afbeeldingnr: DS7-SWD.jpg
Bijschrift: Eaton's DS7 serie softstarters, hier met geïntegreerde SmartWire-DT communicatie interface, omvat vermogens van 1,5 tot 110kW/400V.
Trefwoorden: DS7-SWD softstarters, SmartWire-DT, DS7, star delta starters, Lean Solution, apparaatbescherming, diagnosesysteem.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers