www.technologieenindustrie.com
EATON

De nieuwe PowerXL frequentieomvormers van Eaton zijn gebruiksvriendelijk, efficiënt en robuust

Eaton introduceert de nieuwe PowerXL frequentieomvormers met een vermogensbereik tot 250 kW. Het bedrijf neemt daarmee een logische stap en breidt haar strategie van het toepassen van Lean connectivity uit naar de engineering in de machine- en paneelbouw. Middels insteekbare modules kunnen de PowerXL frequentieomvormers snel en eenvoudig worden ingebed in Eaton's SmartWire-DT aansluit- en communicatietechnologie die de noodzaak van conventionele stuurstroombedrading volledig elimineert. De nieuwe PowerXL frequentieomvormers bieden gebruikers uit de sectoren machinebouw, alsmede material handling en gebouwendiensten een makkelijk te installeren, gebruikersvriendelijke en energiezuinige oplossing voor de aandrijving van apparatuur zoals pompen, ventilatoren, transportbanden , kranen, wikkelmachines, compressoren of liften.

De nieuwe PowerXL frequentieomvormers van Eaton zijn gebruiksvriendelijk, efficiënt en robuust
De nieuwe PowerXL serie frequentieomvormers bestaat momenteel uit twee modellen: de DC1 Compact en de DA1 Advanced Machinery Drive. De DC1 is het basismodel met vermogens van 0,37 tot 11 kW, en is ontwikkeld voor toepassingen waar robuust ontwerp, beschikbaarheid en universele functionaliteit de belangrijkste eisen vormen. De DA1 serie is ontworpen voor vermogens van 0,75 kW tot 250 kW, en is geschikt voor de meest veeleisende oplossingen die hoge prestaties vragen. De PowerXL frequentieomvormers beschikken ook over verschillende open en closed-loop regelmethodes. De DC1 regelt de motor met U/f karakteristieken en realiseert tevens een verhoogd koppel. De PowerXL frequentieomvormers kunnen zo motoren op 150% van hun nominale vermogen laten draaien gedurende 60 s en op 175% gedurende 2 s. De DA1 modellen bieden de gebruiker daarnaast de mogelijkheid van sensorloze vectorregeling (SLV) en closed-loop regeling met een roterende encoder (CLV). Bij de sensorloze vectormodus kan de DA1 zelfs vanuit stilstand draaien met een 200% koppel en zonder gebruik van een encoder. De DA1 serie is voorzien van PLC functionaliteit en biedt, naast een standaard geïntegreerde PID regelaar, de mogelijkheid van krachtige oplossingen voor uiteenlopende toepassingen, zoals kranen, liften, wikkelmachines en compressoren.

Gebruiksvriendelijkheid was een eerste doelstelling bij de ontwikkeling. Zelf verklarende typecodes, autotune functionaliteit en handige parametrisering (met slechts 14 standaard parameters) vereenvoudigen de configuratie en inbedrijfstelling. Net als programmering via de toetsen op het apparaat of via een pc, kan de gebruiker de parameterinstellingen van het ene apparaat snel en eenvoudig kopiëren naar het andere met behulp van een Bluetooth PC stick met een RJ45-interface.

De PowerXL frequentieomvormers zijn standaard uitgerust met het Modbus RTU en CANopen veldbussysteem. De gebruiker kan via de veldbusmodules eenvoudig andere veldbussystemen aansluiten, zoals Profibus, Profinet, DeviceNet, EthernetIP, EtherCAT, Modbus TCP en BACnet. Als alternatief voor de veldbusaansluiting kunnen de PowerXL frequentieomvormers ook worden opgenomen in het SmartWire-DT communicatiesysteem. Daarmee is het mogelijk de PowerXL frequentieomvormers niet alleen centraal te parametriseren via de SmartWire-DT interface, maar ook om ze regelcommando´s te sturen en diagnostische gegevens uit te lezen. Het apparaat kan ook worden bestuurd door middel van een PROFIdrive protocol waarmee het volledige functiespectrum van de PowerXL frequentieomvormers beschikbaar komt.

Met de focus op energie-efficiency, ondersteunt de DA1-serie zowel de standaard driefasen draaistroommotoren die doorgaans voldoen aan de huidige IE2 en IE3 norm, als de zeer efficiënte permanentmagneet motoren die zijn gebouwd voor de toekomstige IE4 norm. De apparaten beschikken voorts over een energie optimizer die bij lage lasten automatisch de motorspanning kan reduceren.

De PowerXL frequentieomvormers leveren volledig vermogen tot omgevingstemperaturen van 50°C (IP20). Eaton levert de DA1 modellen ook tot 160 kW met bescherming tot IP55. Alle apparaten worden geleverd met internationale goedkeuringen (CE, cUL, UL, C-Tick, Goszt-R, RoHS, DNV) en met éénfase en driefase spanningsingangen van 115 V, 230 V en 400/480 V zijn ze bij uitstek geschikt voor wereldwijde toepassing.

Meer informatie: www.eaton.eu
Afbeeldingnr: PowerXL_DC1.jpg
Bijschrift: De nieuwe serie PowerXL frequentieomvormers van Eaton bestaat uit het model DC1 Compact (0,37 tot 11 kW) en de DA1 Advanced Machines Drive (0,75 kW tot 250 kW) en kan via plug-in modules direct geïntegreerd worden in Eaton's SmartWire-DT aansluit- en communicatiesysteem.
Trefwoorden: Aandrijftechniek, PowerXL frequentieomvormers, SmartWire-DT, Lean Solutions, pompen, ventilatoren, transportbanden, kranen, liften, wikkelmachines, compressoren, gebruiksvriendelijk, energiezuinig.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers