www.technologieenindustrie.com
EPLAN

2.000 Festo macro’s ontwikkeld voor EPLAN-gebruikers

De partners Festo en EPLAN boeken vooruitgang bij het verbinden van de configuratiewerelden van elektrische en pneumatische engineering. Een door Festo speciaal voor EPLAN-gebruikers ontwikkeld datapakket, met meer dan 2.000 slimme macro's, geeft een extra impuls aan de mechatronische ontwikkeling van het CPX-platform. Gebruikers van het EPLAN software platform kunnen dit toepassen voor het eenvoudig en gemakkelijk maken van overzichtstekeningen, elektrische en pneumatische schema's en PLC-overzichten.

2.000 Festo macro’s ontwikkeld voor EPLAN-gebruikers
Modulair, veelzijdig en krachtig: er zijn nu
2.000 nieuwe apparaat macro’s om te
assisteren bij een snelle planning van
de Festo CPX/MPA-ventieleilanden.
 

De nieuwe exclusieve verzameling van meer dan 2.000 macro's voor remote IO met de CPX elektrische en pneumatische I/O van Festo, combineert configuraties in elektrische en pneumatische projectengineering. De apparaatgegevens zijn beschikbaar in zes talen. Ook omvatten ze intelligente moduleconfiguraties, inclusief hun elektrische en pneumatische aansluitlogica, met inbegrip van de functie templates. De laatste typecode van het geconfigureerde Festo CPX platform is de link. Het omvat twee ID codes, één voor de elektrische en één voor de pneumatisch sectie. De ontwerper kan van deze ID code gebruik maken door uit de vooraf gedefinieerde apparaatmodules de meest geschikte te selecteren en via drag & drop te plaatsen in de elektrische, pneumatische of hydraulische technische documentatie. Gebruikers van EPLAN Electric P8 en EPLAN Fluid kunnen dit toepassen om eenvoudig en snel 2D overzichtstekeningen, elektrische en pneumatische schema's en PLC-overzichten te genereren. De gegevens kunnen gratis worden gedownload van de website van Festo (www.festo.de/EPLAN).

Veelzijdig voor elk toepassingsgebied
De voordelen van geleide configuratie met behulp van tools van Festo, worden hier gecombineerd met op logica gebaseerde documentatie in EPLAN. Dankzij een toegesneden combinatie van verschillende functies, kan de configuratie van het ventieleiland nauwkeurig worden aangepast aan de applicatie – brede toepassingsgebieden zijn hierbij gegarandeerd. Het Festo CPX-platform is hiervoor perfect: elektrisch en open voor alle huidige veldbus standaarden en alle klantspecifieke installatienormen. Klanten profiteren van gebruiksgemak: vanuit de schakelkast de fabriek in, inclusief de elektrische en pneumatische netwerken, waardoor bespaard kan worden op installatie inspanningen.

Gratis download
De macro’s, die beschikbaar zijn voor alle CPX-terminals (elektrische randapparatuur en veldbus nodes) en bepaalde MPA-ventieleilanden, bevatten de volgende functies en kunnen worden gebruikt als stamgegevens voor onderdelen bij het genereren van stuklijsten:
• Structureel overzicht met individuele module invoer- en bestelcode
• Schakelschema’s in meelijnige representatie, aansluitschema en PLC-overzicht
• Overzicht van schakelkast met typecodes e op een schaal van 1:1.

De gegevens zijn beschikbaar voor download als een compleet pakket zonder extra kosten (www.festo.de/EPLAN). Ook kunnen deze worden gedownload van de Festo online productcatalogus onder 2D/3D CAD. Beschikbare talen: Duits, Chinees, Engels, Frans, Koreaans en Spaans Beschikbaarheid via het EPLAN Data Portal is in voorbereiding.

Gemeenschappelijk doel: voordeel voor de gebruiker
Sinds enkele jaren hebben Festo en EPLAN samengewerkt aan de ontwikkeling van oplossingen die de engineering voor hun gemeenschappelijke klanten makkelijker maakt. Zo kunnen Festo mechatronische componenten nu worden ontworpen en gedocumenteerd dankzij de directe koppeling tussen EPLAN Fluid en de Festo productcatalogus. Daarnaast distribueert dochteronderneming Festo Didactic sinds enkele jaren de EPLAN Education software voor industrieel middelbaar- en hoger basis- en voortgezet onderwijs.

2.000 Festo macro’s ontwikkeld voor EPLAN-gebruikers
Overzicht van de EPLAN macro’s
voor de Festo CPX terminal.


Over Festo
Festo is zowel een wereldwijde speler als een onafhankelijk familiebedrijf met het hoofdkantoor in Esslingen am Neckar (D). Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechniek aan 300.000 klanten in meer dan 200 bedrijven. De producten en diensten zijn wereldwijd leverbaar in 176 landen. Met ongeveer 15.500 medewerkers in 59 nationale bedrijven over de hele wereld, boekte Festo in 2011 een omzet van € 2,1 miljard, waarvan jaarlijks 8,5% wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Als leerbedrijf, investeert Festo 1,5% van de omzet in opleiding en training. Leermogelijkheden zijn er niet alleen voor werknemers: Festo Didactic GmbH levert tevens industriële opleiding- en trainingprogramma’s op het gebied van automatiseringstechniek voor klanten, studenten en stagiaires.

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers