www.technologieenindustrie.com
Southco

Dzus sluitingen van Southco lopen voorop bij geavanceerde ontwerpoplossingen voor de auto-industrie

Toonaangevende Dzus kwartslagsluitingen bieden een antwoord op de toenemende vraag bij auto's en vrachtwagens naar lichtgewicht beschermende bodemplaten. Deze verbeteren zowel de aerodynamische efficiency als het gemiddelde brandstofverbruik en onderscheiden zich door hun weerstand, nauwkeurigheid en gemak.

Dzus sluitingen van Southco lopen voorop bij geavanceerde ontwerpoplossingen voor de auto-industrie
Dzus, pionier op het gebied van snel toegankelijke sluitingen, met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren ‘30, werd in 2004 overgenomen door Southco, waarna in de afgelopen acht jaar de twee merken werden geharmoniseerd, verbeterd en verder ontwikkeld. Het bedrijf beschikt wereldwijd over de middelen en capaciteiten om OEM’s een superieure en effectieve vervanging te bieden voor conventionele schroefdraad bevestigingsmiddelen, waarbij voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van de hedendaagse beschermende bodemplaten voor auto’s en trucks.

De belangrijkste voordelen van de Dzus kwartslagsluitingen zijn bestendigheid tegen trillingen, vermoeidheid en temperatuurveranderingen, alsmede corrosiebestendigheid en een verscheidenheid van schroefkoptypen. Bovendien kunnen, dankzij de geavanceerde technologie die is ontwikkeld door jarenlange nauwe samenwerking met klanten in de auto-industrie, de Dzus sluitingen makkelijk worden bevestigd op stalen, aluminium of composiet chassis bodemplaatcomponenten middels voorgeboorde gaten.

Ulrike Sturman, Industry Marketing Manager voor Transportmiddelen bij Southco, legt uit: "Er is een continu contrast tussen sluitingen op basis van traditionele schroefdraadsystemen en die op basis van snelsluitingen. Er is lang gedacht dat ten behoeve van een robuust en duurzaam bevestigingssysteem, schroefdraadsluitingen de meest kosteneffectieve oplossing bieden. Echter, hoewel een schroefdraadsysteem goedkoop in de aanschaf kan zijn, maakt de benodigde tijd om het systeem te ver- en ontgrendelen het duur in termen van ingebruikneming en doorlopend onderhoud. De terugverdientijd van het Dzus snel toegankelijke kwartslagsysteem compenseert, als gevolg van de kortere installatietijd en de permanente toegang voor onderhoudsdoeleinden, ruimschoots de investering vooraf. Bovendien wordt de Dzus kwartslag bout in het paneel opgesloten, zodat die niet verloren kan gaan tijdens onderhoudswerkzaamheden. Kortom, de Dzus kwartslag snelsluitingen bieden een concurrerend alternatief voor bestaande schroefdraadsystemen door hun 'toegevoegde waarde'."

Onlangs is door Southco een reeks nieuwe kwartslagsluitingen en accessoires ontwikkeld. Deze omvatten een bout waarvan de kop en de onderkant dezelfde oriëntatie hebben, met als voordeel dat de koppen altijd in dezelfde positie vergrendeld zijn. De vergrendelpositie van paneelsluitingen kan zo worden vastgesteld, terwijl de installatietijd wordt verkort. Bovendien levert Southco nu, in reactie op het toegenomen gebruik van textieltype panelen in de auto-industrie, grotere kwartslagsluitingen met sluitringen die de belasting spreiden en waarmee een sterker en robuuster bevestigingssysteem is te realiseren.

Ulrike Sturman voegt toe: "Bij Southco houden we nauwlettend het marktpotentieel in de gaten dat voortkomt uit de toegenomen vraag naar nieuwe auto's en 4x4's, en signaleren we eveneens de interessante mogelijkheden die de groeiende markt voor elektrische auto’s biedt, waar onze sluitingen een ideale oplossing bieden voor de beveiliging van en snelle toegang tot accubehuizingen."

Southco levert een uitgebreide range Dzus sluitingen die voldoen aan individuele eisen en toepassingen over een brede range van industrieën voor snelle toegang, hoge sterkte en zuinige prestaties. Elk productlijn levert zijn eigen set toegesneden producten voor een nauwkeurige, veilige bevestiging en gemakkelijke montage in een scala van toepassingen.

Einde

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers