www.technologieenindustrie.com
Kennametal

KSRM - Kennametals nieuwste multifunctionele frees

De KSRM™ serie frezen is een nieuwe, multifunctionele freesoplossing van Kennametal die speciaal is ontwikkeld voor titanium en roestvast staal toepassingen. Het ontwerp ervan maakt kamerfrezen, contourfrezen en helicoïdaal frezen met maximaal 1 mm voeding per tand mogelijk. De KSRM frezen leveren consistente prestaties en een uitstekende verspaningscapaciteit bij de laagste snijkrachten in voorfreestoepassingen.

KSRM - Kennametals nieuwste multifunctionele frees
Alle KSRM snijplaten bieden tot acht indexeerbare posities voor snelle en nauwkeurige snijkantwisselingen. Deze wisselplaten zijn ontworpen met een hoge positieve vrijloophoek en sterkere snijkanten met het oog op lagere snijkrachten bij de bewerking van titanium.

KSRM wisselplaten zijn leverbaar met diameters van 12 en 16 mm voor KSRM vlakfrezen, opschroef-, Weldon®- en cilindrische KSRM schachtfrezen. Deze diameters worden geleverd voor SGE- en ELE-geometrieën, die de eerste keus vormen voor titaniumtoepassingen. SGE-wisselplaten zijn ontworpen voor middelzware tot zware freesbewerkingen, terwijl ELE-wisselplaten inzetbaar zijn bij lage snijkrachten en om snijkantsopbouw te voorkomen.

Een wisselplaat met een diameter van 20 mm is ook verkrijgbaar voor compatibele KSRM vlakfreestypen. Deze snijplaten worden aangeboden in drie uitvoeringen. ELF wisselplaten zijn ontwikkeld voor lage snijkrachten om snijkantsopbouw te voorkomen. SGF en SHF wisselplaten zijn bedoeld voor respectievelijk algemene freestaken en zwaar ruw voorbewerken.

KSRM freeslichamen worden geleverd als een serie inwendig gekoelde vlakfrees- en schachtfreestypen geschikt voor kamerfrezen, helicoïdaal frezen. Ze zijn alle ontworpen met een hoge vrijloop voor superieur induikfrezen en een hoge spaanbelasting. Een anti-rotatiebout zorgt voor een uitstekende stabiliteit bij hogere voedingen en grotere snijkrachten. De anti-rotatiecomponenten bieden daarnaast acht indexeerbare posities voor 12 en 16 mm wisselplaten. Vlakfrezen met 20 mm wisselplaten zijn ontwikkeld voor ruwfrezen van titanium met grote snedediepten met wisselplaten met een positieve geometrie. Met deze frezen zijn zes indexeerbare rotaties mogelijk; ze worden gebruikt voor diameters van 60 tot 200 mm.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers