www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN lanceert het EPLAN Engineering Center One

Van 23 tot 27 april stelt EPLAN op de Hannover Messe het nieuwe EPLAN Engineering Center One voor in zijn Digital Factory op Hal 7/stand D18. Deze applicatie stelt gebruikers in staat om de brug te leggen tussen conventioneel elektro-hardwareontwerp en functioneel modulair mechatronisch ontwerpen. Hiermee zet EPLAN een volgende stap in de richting van een efficiëntere en meer gestroomlijnde engineering.

EPLAN lanceert het EPLAN Engineering Center One

De globalisering, strengere normeringen en schaarste op de arbeidsmarkt verplichten bedrijven om innovatief te denken. Conventionele ontwerpmethodes volstaan niet meer. Wie de concurrentie voor wil blijven heeft behoefte aan een nieuwe aanpak: functioneel modulaire engineering. Met zijn Engineering Center One helpt EPLAN bedrijven om de grote kloof tussen conventioneel engineeren en mechatronisch engineeren te overbruggen.

Naar datacontinuïteit
De grote uitdaging hiervan ligt niet in de implementatie van nieuwe systemen of een vlotte kennisoverdracht, maar wél in de opbouw van de juiste data en de borging van knowhow. De waarde van een onderneming zit nu eenmaal niet zozeer in haar systemen, maar in de processen en de opgebouwde data. Het EPLAN Engineering Center One garandeert de continuïteit van de aangemaakte informatie vanaf het EPLAN-platform tot en met het multidisciplinaire EPLAN Engineering Center. De unidisciplinaire oplossing van EEC One voorkomt dan ook een gevoelige productiviteitsvermindering, tijdens de overstap tussen verschillende fases die een bedrijf moet nemen, om tot functioneel modulair engineeren te komen.

Gebruiksvriendelijkheid
EPLAN Engineering Center One vormt een logische interface tussen de front-endapplicatie MS Office en het EPLAN-platform. Volgens bepaalde criteria en waardesets voegt het de informatie binnen de spreadsheets automatisch toe aan variabele schemablocks (typicals). De applicatie bevat heel wat handige tools die het gebruiksgemak absoluut bevorderen. Zo biedt de handige preview van de typicals een maximale transparantie. Deze typicals kunnen met behulp van eenvoudige dragging & dropping aan waardesets gekoppeld worden.

De keuze voor een bestaande technologie zoals MS Office ligt voor de hand: deze applicatie is de standaard voor een eenvoudig beheer van data zoals motorlijsten en IO-lijsten. Dankzij EEC One kan een bedrijf vlot de bestaande technologie binnen MS Excel toepassen op zijn EPLAN-platform en automatisch alle benodigde schema’s genereren.

Voordelen op korte en lange termijn
Het EEC One biedt direct grote voordelen. Het stelt bedrijven in staat om op een uniforme manier documentatie te genereren en alle project knowhow in een centraal systeem te bundelen. Deze modulaire opbouw van de schema’s betekent ook de eerste stap naar een modulaire aanpak. EEC One geeft bedrijven dan ook de mogelijkheid om op eigen tempo en stap voor stap door te groeien naar mechatronisch engineeren, om zo doorlooptijden en time to market te verkleinen. Een goede zaak in een economische realiteit waar de globalisering en concurrentie steeds meer industriële bedrijven onder druk zetten.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers