www.technologieenindustrie.com
Verlinde

VERLINDE afdeling Midi Bobinage

Dankzij de nieuwe portaalconstructie van VERLINDE, met een capaciteit van 6300 kg, kan Midi Bobinage haar klanten nog uitgebreidere service bieden.

VERLINDE afdeling Midi Bobinage
Midi Bobinage is een erkende agent voor electrisch aangedreven industriële systemen en gerelateerde producten en levert diensten op het gebied van onderhoud en prestatieverbeteringen.

Midi Bobinage werkt dagelijks met zware industriële reductors. Deze worden buiten de werkplaats van de vrachtwagen geladen en dan naar binnen gebracht. Vroeger werd een handmatige portaalkraan van Verlinde met elektrische takel gebruikt, met een capaciteit van 3.200 kg. « Dit duurde lang en was zeer vervelend. Eerste dienden de reductors uit de vrachtwagen te worden gehaald met behulp van een vorkheftruck, daarna werd de goederenbehandeling uitgevoerd en diende de portaalkraan handmatig te worden verplaatst. Nu kunnen we niet alleen grotere en zwaardere systemen behandelen, maar de behandelingstijd wordt gehalveerd, aldus Dhr. DEL’OVA, Algemeen Directeur van MIDI BOBINAGE.

Door de VERLINDE teams is een portaalconstructie gerealiseerd met een op maat gemaakte zwenkkraan die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. De ruimte was zeer beperkt, aangezien de deurhoogte van de werkplaats bepaald werd door een steunbalk die niet kon worden verplaatst. Een elektrische staaldraadtakel van het type EUROBLOC VT2, voorzien van een takelblok met vier kabels, werd voor deze toepassing ingezet.

« We gebruiken de portaalkraan eveneens voor het monteren en demonteren van grote, elektrische machines. De snelheidsregeling en de nauwkeurigheid van de verplaatsingen, zowel bij het hijsen als bij het kraanrijden, spelen een zeer belangrijke rol voor de kwaliteit van de prestaties die we onze klanten bieden » besluit Dhr. DELL’OVA.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers