www.technologieenindustrie.com
Keyence International

IV Serie

Met deze nieuwe sensor maakt Keyence de toepassing van vision sensoren voor iedereen mogelijk. Betaalbaar, korte opstarttijden en makkelijk in gebruik: het is niet nodig om een expert te zijn. De nieuwe oplossing is zeer betrouwbaar en omvat nagenoeg alle vereiste functionaliteit van een vision sensor, zodat hij een prima alternatief biedt voor één of meerdere sensoren, als het gaat om het detecteren van een bewegend object.

IV Serie

De IV serie onderscheidt zich omdat het de makkelijkst op te starten vision sensor is op de markt. Instellen gebeurt via een 4-staps grafische interface procedure. Doorgaans duurt dit minder dan een minuut. Sluitertijd en belichting worden automatisch aangepast (IBA functie - Intelligent Brightness Adjust). Scherpstellen, met het automatisch focusseringsmechanisme, kan nu automatisch worden gedaan. Het gebeurt met een unieke automatische focusseringsmotor die exclusief voor de IV serie werd ontwikkeld.

Daarnaast is de IV serie sensor de eerste vision sensor in zijn prijsklasse die zowel kleurdetectie als de autofocusfunctie levert. Een flexibele oplossing waarmee vele verschillende toepassingen mogelijk zijn: onderdeel- of labelaanwezigheid/afwezigheid, detectie van de onderdeeloriëntatie, verkeerde uitlijning, kabelherkenning op basis van kleur, juiste montage ... Hierdoor is een IV serie sensor in staat om meerdere detecties uit te voeren op een enkel object, terwijl de concurrentie daarvoor vaak meerdere sensoren nodig heeft. Vormherkenning maakt het verder mogelijk om betrouwbare detectie van bewegende doelen uit te voeren, terwijl positiecompensatie automatisch wordt uitgevoerd. De IV serie is op die manier stabieler dan een laser- of optische sensor, terwijl de prijs niet verschilt.

Het IV serie visionsysteem biedt een resolutie van 752 x 480 pixels en IP67 bescherming, zodat het uitstekend geschikt is voor de eisen in de industrie. Het systeem wordt aangesloten via Ethernet of een M12 connector. Acht sensorkoppen zijn beschikbaar om te kunnen voldoen aan de verschillende specificaties van de applicatie: detectiebereik (tot 2000 mm), beeldveld en tenslotte de belichtingstijd (tot 1/25000 voor snel bewegende objecten).

De nieuwe vision sensor levert een uitstekende detectiestabiliteit dankzij een aantal nieuwe functies: vier HP-Quad lenzen die focusseren met lage aberratie en hoge lichtopbrengst. De HS-HDR functie vergroot verder het bereik van de lichtgevoeligheid als er dispersie in de reflectie optreedt. Tijdens productie wordt de helderheid automatisch aangepast en wordt de weerkaatsing van glimmende oppervlakken verminderd middels een polarisatiefilter.

De belangrijkste toepassingen zijn te vinden in de verpakkingsindustrie, de metaalbewerking, de automotive, de elektronica of voedings- en farmaceutische industrie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers