www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton’s PKE motorbeveiliging en SmartWire-DT verhoogt de beschikbaarheid van transportsystemen

Als één van de toonaangevende fabrikanten van componenten en systemen voor elektrische engineering en automatisering, biedt de Electrical Sector van Eaton oplossingen voor zware belastingproblemen bij de besturing van transportsystemen, met een combinatie van de PKE motorbeveiliging en het SmartWire-DT communicatiesysteem. Met als resultaat uitgebreide indicatiefuncties en controle van de aandrijvingen, zelfs onder zware omstandigheden. Onnodige stilstand kan hiermee worden voorkomen.

Eaton´s PKE motorbeveiliging en SmartWire-DT verhoogt de beschikbaarheid van transportsystemen
Het belangrijkste voordeel van de PKE motorbeveiliging ten opzichte van conventionele oplossingen zit in de uitgebreide monitoring van de aandrijving. De berichten over diagnostiek, status of overbelasting geven informatie over de werkelijke motorstroom en de status van de stroomonderbreker. De werkelijke motorstroom kan continu worden weergegeven en geanalyseerd met Eaton's SmartWire-DT, het kosten geoptimaliseerde communicatiesysteem voor schakelinstallaties, zonder extra componenten. Afhankelijk van de aandrijftoepassing, kunnen de volgende bedrijfstoestanden worden onderscheiden: motor afgeschakeld, motor onbelast, motor in bedrijf, motor overbelast en motor defect. De afzonderlijke belastinggrenzen en het responsegedrag kunnen apart worden geprogrammeerd en aangepast aan alle aandrijftaken.

Optredende fouten kunnen bijtijds worden ge,dentificeerd, dankzij het monitoren van de motorstroom en overbelastingstatus. Hierdoor kan de system operator in het productieproces ingrijpen voordat er een ongewenste storing optreedt. Zeer interessant is in dit geval de optie om de PKE te laten werken als een motorbeveiligingsrelais. De stroomonderbreker wordt in geval van overbelasting dan niet geactiveerd, maar alleen het bijbehorende relais wordt afgeschakeld. Als de overbelasting is hersteld, kan de motor weer worden ingeschakeld via de besturing, zonder dat het onderhoudspersoneel eerst opnieuw de beveiliging hoeft in te schakelen.

Achtergrond:
Diepvries heftransporteurs en typische transportbandscenario's waarbij grof bulkmateriaal wordt getransporteerd, kunnen slechts onvoldoende in de gaten worden gehouden met conventionele aandrijfbesturingssystemen, aangezien de individuele motoren of transportbanden bij stilstand alleen indirect worden ge,nterpreteerd via de schakeltoestanden van de motorbeveiliging en vermogensschakelaar . Een extra hardwareoplossing zoals een snelheidssensor, of een load-shedding relais, is vereist voor een specifieke, betrouwbare reactie. In geval van overbelasting wordt de aandrijving direct afgeschakeld als de ingestelde motorstroom wordt overschreden en een fout wordt gesignaleerd om de motor te beschermen tegen beschadiging. Dit resulteert in ongeplande, tijdrovende en kostbare stilstand omdat conventionele analoge I/O-technologie de actuele motorstroom niet net zo permanent en gedetailleerd kan interpreteren als de Eaton oplossing, en daardoor meer dan nodig afschakelt.

Meer informatie: www.eatonelectric.nl
Foto nr.: MI-11-1218
Fotobijschrift: Het gebruik van de PKE motorbeveiliging in combinatie met SmartWire DT maakt centrale controle van alle aandrijfmotoren van de transportbanden mogelijk en vergroot de systeembeschikbaarheid aanzienlijk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers