www.technologieenindustrie.com
Verlinde

Een VERLINDE portaalkraan met variabele hoogte onder de balk

Een VERLINDE portaalkraan met variabele hoogte onder de balk

De industriële carrosseriebouw SMR, gevestigd in Nice, Zuid-Frankrijk, gebruikt sedert enkele weken een VERLINDE portaalkraan met een werklast van 2 ton.

De hoogte onder de balk is regelbaar van 4 meter in laagste positie tot 7 meter in hoogste positie. Voor de hoogteregeling worden twee handmatige lieren gebruikt. De portaalkraan is voorzien van 4 zwenkwielen waarvan 2 met blokkeerrem. Het portaal kan leeg verplaatst worden, of onder last door middel van een duwbeweging. Hierdoor kan het SMR team het portaal in verschillende werkplaatsen gebruiken, en zelfs buiten. Als hijsunit wordt op de portaalkraan een elektrische kettingtakel gebruikt van het type EUROCHAIN VL, voorzien van een loopkat met frequentieregeling.

Deze portaalkraan wordt gebruikt om de volumineuze apparatuur van industriële voertuigen op te hijsen: vuilniswagens, kranen op bouwmachines, vrachtwagencontainers enz.

« Deze nieuwe portaalkraan betekent voor ons veel tijdbesparing en gebruiksgemak, want vroeger dienden deze handelingen met een heftruck te worden uitgevoerd », aldus Stéphanie CALVIERA, manager van SMR.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers