www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton easy800 stuurrelais met Smart Wire-DT: snelle en efficiënte regelaars voor bedrading, programmering en inbedrijfstelling

Als één van de toonaangevende producenten van componenten en systemen voor elektrische engineering en automatisering, introduceert de Electrical Sector van Eaton nu het easy800 stuurrelais met Smart Wire-DT: de easy800 familie wordt daarmee uitgebreid met twee nieuwe apparaten, enerzijds leveren ze de functies van het easy800 stuurrelais, anderzijds zorgen ze voor aansluiting met Smart Wire-DT. In plaats van het op traditionele wijze aansluiten van de in- en uitgangen van de schakelunit op de controller, worden de nieuwe schakelunits nu aangesloten op Smart Wire-DT (SW-DT). Tot 99 Smart Wire-DT slaves met meer dan 160 ingangen/uitgangen kunnen op de twee nieuwe apparaten worden aangesloten voor adequate besturing van kleine of middelgrote machines. Beide apparaten (EASY80x-DC-SWD) worden geleverd met een seriële interface als standaard voor het programmeren of aansluiten van een remote display, zoals het Eaton MED-Titan multifunctionele display (MFD-CP4 plus MFD-80-B).

Eaton easy800 stuurrelais met Smart Wire-DT: snelle en efficiënte regelaars voor bedrading, programmering en inbedrijfstelling
Het eerste apparaat, de EASY802-DC-SWD, is voorzien van twee voedingsingangen: POW voor de voeding van het apparaat en de SW-DT slaves en AUX voor de 24 V DC voeding van de aangesloten schakelaars. Het brede scala van functieblokken van easy800 is ook hier beschikbaar, zoals multifunctionele tijdrelais, tellers, tekst uitgangen, value inputs, zevendaagse- en jaartijdschakelaars, P-PI-PID regelaars en mathematische functieblokken, die met elkaar een breed scala van toepassingen mogelijk maken.

Het andere apparaat, de EASY806-DC-SWD, is uitgerust met alle functies van het standaard apparaat. Daarnaast zijn ook andere functies ingebouwd, zoals vier digitale ingangen (24 V DC) voor hogesnelheid tellerfuncties. Dit apparaat heeft een breed toepassingsgebied, ongeacht of het wordt gebruikt als een éénkanaals teller (tot 5 kHz), frequentieteller (tot 5 kHz) of als een tweekanaals incrementele teller (tot 3 kHz). Twee van de vier ingangen kunnen ook als uitgangen (transistor 24 V DC, 0,1 A) worden gebruikt. Deze worden gebruikt ter ondersteuning van de pulsbreedtemodulatie functieblokken (tot 2 kHz) voor de temperatuurregelaars. De pulsuitgang (tot 2 kHz) is bedoeld voor het aansturen van stappenmotorversterkers. Het functieblok kan ook worden gebruikt voor het versturen van pulsen op een vrij te kiezen frequentie. Net als de easy800 apparaten, is de EASY806-DC-SWD tevens voorzien van het easyNet netwerk, waarmee maximaal acht apparaten - easy800, MED-Titan, easySafety dan wel PLC's – eenvoudig met elkaar in een netwerk verbonden kunnen worden.

Smart Wire-DT is ontworpen als een krachtig communicatiesysteem, waarmee schakelende apparaten zoals magneetschakelaars, motorbeschermende circuit-breakers, pilot apparaten of digitale en analoge I/O’s snel en eenvoudig kunnen worden aangesloten. Een gateway voor de aansluiting op Smart Wire-DT is niet nodig dankzij de al in het stuurrelais geïntegreerde Smart Wire-DT master. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot het complete scala van functies en kunnen ze tot 99 slaves in de SW-DT lijn aansluiten op een Smart Wire-DT master. Alle noodzakelijke voedingen voor de bus slaves en de 24 V DC voeding voor de schakelaars worden direct met de buskabels geleverd in een achtpolige lintkabel. Voor elke SW-DT slave wordt een apparaatstekker geplaatst op de lint kabel, aangesloten met een tang en verbonden met het apparaat - klaar.

Bij de inbedrijfstelling kunnen gebruikers online via een PC en de easySoft-Pro software zowel de status van het SW-DT communicatiesysteem in zijn geheel testen, als de status van elke individuele slave, inclusief alle data. De functies van alle slaves kunnen daarbij direct, eenvoudig en snel worden getest. easySoft-Pro ondersteunt het hele scala van Eatons easyRelay regelapparatuur (easy500, easy700, easy800) evenals het MED-Titan multifunctionele display. Programma’s worden geïmplementeerd in ladderlogica. Alle bekende functies en componenten van easySoft-Pro worden meegeleverd, zoals het volledige simulatie tool, de 16-kanaals oscilloscoop of de documentatie van het schakelschema met een cross reference lijst. Voor Smart Wire-DT wordt de easySoft-Pro meegeleverd met de SW-DT configurator die de SWD-DT lijn met alle slaves creëert. The Automatic operand opdrachtfunctie zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing: easySoft-Pro maakt een standaard opdracht voor alle slaves. Schakelaars en contactpunten worden toegewezen aan de ingangen I17 tot I99, schakelaarspoelen en indicatorlichten aan de uitgangen Q17 naar Q99.

Value inputs of motorbeschermende circuit breakers worden toegewezen aan de bestaande easy800 marker areas (hetzij in byte, word of dubbel word format). De operand opdrachten kunnen uiteraard worden aangepast of handmatig worden gecompleteerd indien nodig. Gebruikers kunnen ook direct operand commentaren toewijzen als de SW-DT lijn wordt geconfigureerd. easySoft-Pro ondersteunt daarbij de gebruiker bij het hele proces van programmering en inbedrijfstelling, evenals bij het latere onderhoud.

Meer info: www.eaton.com/moellerproducts
Foto nr: MI-11-1208.
Bijschrift: easy800 stuurrelais met Smart Wire-DT.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers