www.technologieenindustrie.com
Verlinde

VERLINDE takel voor helikopterdummy

Danish Crane Building A/S, DCB, heeft een kraan geleverd, uitgerust met een VERLINDE EUROBLOC VT3 takel voor een helikopterdummy, die het Martec opleidingscentrum momenteel geïnstalleerd heeft in het overdekte zwembad van Sæby, Denemarken.

VERLINDE takel voor helikopterdummy
De apparatuur moet worden gebruikt voor de veiligheidstraining van offshore personeel, waarbij een gesimuleerde helikopter crash deel uitmaakt van het programma. Met de training wordt offshore personeel erop voorbereid veilig uit de helikopter te geraken die in het water is beland: "Om deze situatie te oefenen, laat de kraan de dummy in het water vallen, waar hij op zijn kop wordt gedraaid. De cursisten moeten zo vlug mogelijk uit de helikopterdummy zwemmen, waarna deze opnieuw uit het zwembad wordt opgeheven", aldus Kristen M. Jensen, commercieel ingenieur bij DCB.

De kraan is een opgehangen kabelkatrol die over een spoor loopt boven het zwembad. Dit type kraan wordt ook gebruikt in tal van industriële toepassingen, maar het type staal, de behuizing en de afwerking werden bijgewerkt om de kraan te beschermen tegen corrosie in het chloorwater van het zwembad. De VERLINDE EUROBLOC VT3 kraan heeft een hijscapaciteit van 2 ton, wat overeenstemt met de dummy die 1,200 kg weegt en een laadvermogen heeft van 800 kg. “ De VERLINDE EUROBLOC VT3 staaldraadtakel werd gekozen vanwege de extreem zoute omgeving en met behulp van roestvrij stalen componenten voor staaldraad, haakblok en panelen vonden we een geschikte oplossing voor openbare zwembaden.

“Bovendien werd een parkeerbaai voor de helikopterdummy in de kraanligger geïntegreerd, waar hij kan worden teruggetrokken wanneer hij niet gebruikt wordt. De baai is zodanig ontworpen dat de dummy omhoog kan worden gehaald onder de afdekking, zonder enige belasting op de bewegende kraanonderdelen, terwijl de zwembadgebruikers veilig kunnen bewegen onder de dummy", vertelt Kristen M. Jensen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers