www.technologieenindustrie.com
Verlinde

STAGEMAKER takels voor Eurobasket 2011

Baltic Load Lifting Company, BLLC, heeft 4 STAGEMAKER takels geïnstalleerd in de nieuw gebouwde arena van Kaunas city, Litouwen, om de scoreborden op te heffen.

STAGEMAKER takels voor Eurobasket 2011
De Žalgiris Arena is een binnenarena in de New Town van Kaunas, Litouwen. De arena bevindt zich op een eiland in de Nemunas rivier. Het is de grootste binnenarena in de Baltische landen. De arena kan maximum 15.442 personen verwelkomen voor basketbalwedstrijden en 16.160 voor concerten (wanneer het podium zich in het centrum bevindt en 11,256 wanneer het podium zich aan de kant van de arena bevindt). De Žalgiris Arena was één van de grootste bouwwerken in de stad en heeft de sporthal van Kaunas vervangen. De bouwwerken voor de arena zijn begonnen in september 2008. De voornaamste aannemer was de Litouwse bouwmaatschappij Vėtrūna, hoofdarchitect – Eugenijus Miliunas. De totale kosten voor de arena werden geschat op 168,8m litas (50 miljoen euro). De arena werd geopend voor het publiek op 18 augustus 2011 met een Eurobasket 2011 basketbalwedstrijd tussen Litouwen en Spanje.

BLLC heeft 4 STAGEMAKER SM10 takels geïnstalleerd en heeft alle installaties en bouwwerken uitgevoerd om het scoreboard van 1 ton te plaatsen. De STAGEMAKER SM10 kettingtakels kunnen ladingen tot één ton opheffen met een snelheid van 4 m per minuut. Ze onderscheiden zich door hun hoge betrouwbaarheidsgraad. Duizenden takels van dit type worden wereldwijd gebruikt, gebaseerd op de ervaring die VERLINDE al sedert tientallen jaren heeft verworven in de entertainmentsector. Verder zijn veiligheidsuitrustingen zoals elektromagnetische schijfremmen en veiligheidskoppelingen standaard voorzien.

De ervaring die VERLINDE ontwikkeld heeft aan de hand van duizenden takels die reeds in openbare omgevingen worden gebruikt, was voor ons een sleutelsuccesfactor. “Wij kozen voor STAGEMAKER omdat het de leider is van dit type hijsapparatuur. Kwaliteit was uiterst belangrijk voor mijn klant, JSC Virklund Sport, die het scorebord levert.” aldus Arnas Bazys, directeur van BLLC

BLLC Ltd produceert, ontwerpt en verkoopt hijsproducten. De firma begon met het verkopen van kleine onderdelen voor hijsinrichtingen zoals stroppen, haken, handmatige kettingtakels enz. Door de snelle uitbreiding van het klantenbestand werd BLLC ertoe aangezet haar specialisatie uit te breiden. Om te voldoen aan alle eisen en verwachtingen van de klant, groeide de firma, stelde meer werknemers tewerk en specialiseerde zich voornamelijk in het ontwerpen, produceren en installeren van complexe hijsapparatuur. De huidige doelstellingen van BLLC zijn het voortzetten van leidende complexe projecten, haar productie significant uitbreiden en een leidende expert worden op de Litouwse markt.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers