www.technologieenindustrie.com
Verlinde

VERLINDE EUROBLOC VT voor de auto-industrie

SOMIRAM, ivoerder van hijsmaterieel van VERLINDE, heeft twee hijsunits ontworpen en gerealiseerd vanaf standaard EUROBLOC VT elementen, voor de fabriek PSA in Sochaux.

VERLINDE EUROBLOC VT voor de auto-industrie
De hijsunits die door SOMIRAM werden ontwikkeld hebben een capaciteit van 2 x 500kg en 2 punten. Ze rusten op monorails die gemaakt worden met standaard VERLINDE EUROBLOC VT elementen en worden gebruikt voor het hijsen van carrosserie in de PSA fabriek van Sochaux, in het oosten van Frankrijk. Om de carrosserie horizontaal te houden, diende een unit te worden ontworpen met 2 gelijktijdige opheffingen op een monorail, op basis van een takel met vast mechanisme. De installatie kan een cyclus/min. dragen met 6 starts per cyclus en met een permanente last van 50 tot 90% van het CMU (maximale laadvermogen).

Deze realisatie moet een tempo van 60 was-, overdracht- en transportcycli per uur dragen, op 2 posten van 7 opeenvolgende uren elk weekend.

De loopkatten werden ontworpen op basis van takelrichtingsflenzen voor het besturen van de Verlinde VT3 HPR takels. De lieren rusten op een VT2 mechanisme van Verlinde met 2 kabeluitgangen met VT202 lastbegrenzer.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers