www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN Pro Panel 2.1: Schakelkastbouw in XL

Wat begon met high-performance 3D montageopbouw veranderde in een geïntegreerde "XL-engineering" oplossing voor schakelkastbouw. Engineering, lay-out in 3D, productie en montage fuseren hier tot een geïntegreerde oplossing - plus meer toegevoegde waarde.

EPLAN Pro Panel 2.1: Schakelkastbouw in XL
Schakelkastbouw is onderhevig aan extreme tijds- en kostendruk, die oplossingsleverancier EPLAN Software & Service aanzienlijk kan verlichten. Met de nieuwe EPLAN Pro Panel 2.1. profiteren automatiseringsengineering, machine- en installatiebouw van de voordelen van een interdisciplinair technisch tool dat aan alle disciplinespecifieke eisen voldoet. Ontwerp, lay-out in 3D, productie en montage vormen samen een volledig geïntegreerde oplossing op basis van de uniforme gegevens. Het resultaat is een versneld productontwikkelingsproces - lagere kosten en meer toegevoegde waarde.

Uniforme gegevens - automatisch gesynchroniseerd

Integratie is het sleutelwoord dat alle onderdelen van het EPLAN platform samenbrengt. Apparaten die worden gebruikt in elektrische en pneumatisch/hydraulische ontwerpen kunnen nu worden ingebouwd in de montageopbouw- zonder handmatige synchronisatie. Gebruikers kunnen sneller ontwerpen; het typische reverse engineering - dit betekent handmatige gegevensoverdracht tussen disciplines, import & export en verificatie van gegevens - evenals vele tijdrovende redundante stappen, vervallen. Daarnaast worden potentiële fouten tijdens de projectvergelijking bijtijds voorkomen. De volledige functionaliteit van de belangrijkste basisfuncties van het EPLAN Platform zoals revisiebeheer, rechtenbeheer en speciale programmering met EPLAN API kan zo worden benut - en dat is nog niet alles: de integratie gaat verder in de richting van productie, montage en aansluiting. Met directe gegevensoverdracht aan NC-machines, aderroutering en kabelconfectionering wordt een wrijvingsloze workflow gedurende het complete productontwikkelingsproces gegarandeerd.

Veilig ontworpen - correct geproduceerd

Van dynamische collisioncontrole tot en met automatische controle van relevante inbouwvoorwaarden: de software maakt professionele 3D-lay-outplanning eenvoudig - ook voor niet-dagelijkse gebruikers. Met productierelevante gegevens voor gaten of uitsparingen wordt rekening gehouden in het 3D-model en deze gegevens kunnen verder worden verwerkt. Met de flexibele software kunnen gebruikers zowel associatieve montageschema's als speciale boortemplates maken. Andere praktische en doorslaggevende voordelen: de productie-informatie wordt tijdens het maken van de stamgegevens één enkele keer opgeslagen- dit geldt zelfs voor onderdelen met variabele lengtes, zoals kabelgoten en montagerails. Componenten en NC-gegevens worden automatisch geïntegreerd in de bijbehorende montageopbouw; een zekere weg naar een snel resultaat. Aanpassingen van de behuizing, deur of montageplaat worden gemakkelijk via een NC-interface doorgegeven aan het betreffende productiesysteem. Bewerkingsmachines van Steinhauer en Perforex zijn slechts twee voorbeelden van de sterke productie-integratie.

Snelle routering van kabels

Flexibelere 3D kabelroutering: kabels en geleiders kunnen nu worden gerouteerd in een 3D montageopbouw. De nieuwe norm in prestaties geldt ook voor kabels: het definiëren van routenetwerken en het maken van verbindingen is intuïtief en kan ook los van echte of virtuele kabelgoten worden gedaan. Nieuwe lay out gebieden breiden de 3D-routeringmogelijkheden verder uit en ondersteunen ook de virtuele aansluiting van Lütze framesystemen. Met behulp van 'aansluitgaten" kunnen draden en kabels worden gelegd, bijvoorbeeld op montageplaten, partities of andere onderdelen van de behuizing - automatisch via de kortste route, of zelf gekozen pad.

Koel geconfigureerd, exact gedimensioneerd
Wat zou de engineering moeten beginnen zonder de juiste apparaatgegevens? Op dit punt scoort de koppeling met de EPLAN Data Portal, waarin de kastconfigurator is opgenomen, zodat hiermee componenten eenvoudig in de apparatenlijst of de 3D-montageopbouw kunnen worden geïntegreerd. Highlight: de koppeling met het gloednieuwe Rittal Therm 6 - de engineering-configurator voor de lay-out en dimensionering van verwarmings-, koel- en klimatiseringsoplossingen van Rittal. Met de configurator worden de benodigde apparaten, in de vernieuwde Data Portal samengesteld en in de EPLAN-apparatenlijst opgenomen. Het resultaat: een uiterst efficiënte integratie van de klimatiseringsoplossing in de 3D-montageopbouw.

Propanel_prof.jpg: de nieuwe EPLAN Pro Panel ondersteunt het complete productieproces van behuizingen, van lay-out ontwerp in 3D tot productie.

Propanel_wiring.jpg: geleiders en kabels kunnen automatisch of interactief worden gelegd - inclusief geleider eindbehandeling, lengtebepaling en bundeling.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers