www.technologieenindustrie.com
EATON

Power Xpert® UX

Gediversifieerde industriële producent Eaton Corporation kondigt de introductie aan van Power Xpert® UX, een innovatief en compact, uitschuifbaar, luchtgeïsoleerd, middenspanningschakelsysteem, dat is ontworpen en gebouwd overeenkomstig de International Electrotechnical Commission (IEC) 62271-200. Voortbouwend op de uitgebreide kennis en kunde van Eaton(tm) over middenspanningschakeltechnologie, opgebouwd in 90 jaar produceren, vormt Power Xpert® UX de nieuwste innovatie van Eaton op het gebied van middenspanningschakelapparatuur voor wereldwijde toepassingen.

Power Xpert® UX
UX is een innovatief en compact luchtgeïsoleerd schakelsysteem met de nieuwste uitschuifbare vacuüm onderbrekers. Het complete systeem bestaat uit drie productlijnen UX12, UX17 en UX24 voor gebruik bij voedingsspanningen van 12 kilovolt (kV), 17,5 kV en 24 kV.
Power Xpert® UX is ontworpen om te worden gebruikt in indoor uitschuifbare primaire schakelapplicaties, zoals distributie-substations en hoofdstations, en als een verbinding met industriële en energieleveranciers.

Lage milieubelasting
Het systeem maakt gebruik van een reeks state-of-the-art oplossingen, waaronder milieuvriendelijke vacuümtechniek in combinatie met vaste en luchtisolatie. Deze technologieën maken van dit systeem een milieuvriendelijk alternatief voor schakelsystemen die gebruik maken van zwavelhexafluoridegas (SF6).

Complete compacte en gebruiksvriendelijke range
Het UX-systeem combineert door zijn ontwerp de voordelen van een eenvoudige kabelverbinding, compactheid, alsmede bedrijfszekerheid en gebruiksvriendelijkheid, met een geleiderrailsysteem. De UX wordt geleverd als een serie modellen tot 4000 ampère (A) en met een maximaal toelaatbare stroomsterkte tot 50 kiloAmperes (kA) gedurende 3s bij 17,5 kV en 25 kA gedurende 3 seconden bij 24 kV. De paneelbreedtes zijn slechts 600 millimeter (mm) tot 1250 A, 800 mm tot 2000 A en 1000 mm tot 4000 A.

Bevat W-VACI vacuüm onderbrekers
Opgenomen in het hart van de Power Expert UX® is de nieuwste serie uitschuifbare vacuüm vermogensschakelaars, type W-VACI, van Eaton(tm). Deze nieuw ontwikkelde vacuüm stroomonderbreker is gebaseerd op meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van de vacuümtechniek, ontworpen en gebouwd volgens de norm IEC 62271-100.

Betrouwbaar en veilig in gebruik
De UX is zo ontworpen dat het ontstaan van een interne boog wordt voorkomen bij normaal gebruik en onderhoud. Echter, in het onwaarschijnlijke geval dat een open boog zich voordoet, is de UX volledig getest op IAC ratings van 25 kA - 1s, 31,5 kA - 1s, 40 kA - 1s en 50 kA - 0,5 s, afhankelijk van de specifieke rating en configuratie . Getest op veiligheid van het personeel aan de voorkant, zijkant en achterkant van de schakelinrichting, biedt de UX de hoogste mate van veiligheid voor het personeel, zoals vastgelegd in de IEC-standaard van AFLR.

Om het hoogste niveau van operationele continuïteit te leveren is de UX ontworpen met vier gescheiden geaarde metalen compartimenten: lage spanningscontrole en bescherming; stroomrailkamer; vacuüm onderbrekercompartiment; kabelcompartiment. Het ontwerp levert de hoogste graad van Loss of Service Continuity, zoals gedefinieerd in de IEC-norm of LSC-2B PM.

Flexibiliteit in het ontwerp
De UX kan worden aangepast aan specifieke klanteisen ten aanzien van bescherming en controle, met een reeks digitale systemen voor bescherming en remote control. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het systeem bij uitstek geschikt is voor gebruik in bestaande en toekomstige elektrische netwerken (smart grids).

Toepassingsgebieden

Enkele toepassingen zijn:

Energiedistributie
Water- en afvalwaterzuiveringMiniere
Mijnbouw
Kantoorgebouwen
Industriële installaties
Olie en gas (on- en offshore)
Marine
Vliegvelden en ziekenhuizen.

Meer informatie: www.Eaton.com/UX

Foto nr: MI-11-1185, MI-11 tot 1186
Bijschrift: Beschrijving: UX, slim, innovatief ontwerp biedt economische en betrouwbare oplossing.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers