www.technologieenindustrie.com
Verlinde

De kwaliteit van motors en takels van Verlinde in een hijsstructuur voor mallen

SIPA (Società Industrializzazione Progettazione Automazione) is een ingenieursbedrijf van de groep Zoppas Industries gespecialiseerd in de productie van geïntegreerde, flexibele automatiseringssystemen. In 1986 deed ze een strategische zet door van een Amerikaans bedrijf een licentie te kopen voor de productie van PET-flessen volgens een éénfaseproces. Vandaag is het bedrijf wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling en levering van geïntegreerde productiesystemen voor preforms en plastieken verpakkingen alsook tweefasensystemen voor de vervaardiging van preforms en voor het blazen. Naast de grote Italiaanse groepen heeft SIPA in haar klantenkring vele multinationals uit de mineraalwatersector en de drank- en voedingsmiddelensector.

De kwaliteit van motors en takels van Verlinde in een hijsstructuur voor mallen
SIPA heeft onlangs beroep gedaan op Handel Sollevamenti voor de realisatie van een hefstructuur voor mallen, bestemd voor de productie van plastic verpakkingen voor vloeibare levensmiddelen en andere, niet voor de voeding bestemde, vloeistoffen.

Het bedrijf Handel Sollevamenti zorgt in eerste instantie voor de constructie en het onderhoud van portaalkranen. De "filosofie" van het bedrijf bestaat in de fabricatie van producten van uitstekende kwaliteit, verzorgd tot in de kleinste details. "Onze producten worden wereldwijd gebruikt," aldus Federico Alcido, sales manager van het bedrijf te Pordenone. Een succes dat kan verklaard worden door de extreme aandacht die we schenken aan de wensen van de klant. "Iedereen kan verkopen, maar niet iedereen weet hoe men een klant goed adviseert", zegt hij. "De vereiste van onze vader, oprichter van het bedrijf, was totale klanttevredenheid." Daarom kiezen we voor Verlinde, waarvan de producten al meer dan 150 jaar bekend zijn voor hun hoge kwaliteitsstandaard. "Voor onze projecten maken we gebruik van motoren en takels van Verlinde, omdat onze klanten de voordelen van dit merk erkennen: heel weinig vervangstukken, stil, snel, enz." benadrukt Federico Alcido. "Bovendien zijn Verlinde takels sterk, gemakkelijk te installeren en het onderhoud is heel eenvoudig." Bijgevolg zijn ze ook perfect geschikt voor toepassingen die bestemd zijn voor export. "

De metalen draagconstructie van de hefinrichting gerealiseerd door SIPA werd zorgvuldig ontworpen voor een maximale belasting van 7.500 kg en heeft als eigenschap dat ze volledig kan gedemonteerd worden ter hoogte van de verbindingen. De verbindingen zijn immers gemaakt door middel van platen en klemplaten, die geassembleerd werden met bouten van het type M20 en breukklasse 10.9.

De looprail van de takel is van het type HEA 300 (UNI 5397) en draagt aan elk uiteinde de verbindingspunten tussen de palen, vervaardigd in HEA 240 UNI 5397. Door een kettingtakel van Verlinde EUROCHAIN VL 20-25 te gebruiken, kon Handel Sollevamenti het benodigde vloeroppervlak voor de structuur aanzienlijk verminderen en de tijd voor het opheffen van de mallen versnellen.

Dankzij de vruchtbare samenwerking met Verlinde kon Handel Sollevamenti de hefinrichting voor SIPA tot in de kleinste details verzorgen, waardoor het product maximaal op de klant werd afgestemd. "Traditiegetrouw heeft ons bedrijf, naast de kwaliteit van de gebruikte onderdelen, hoofdzakelijk aandacht besteed aan de kwaliteit en de precisie van de productiemethode. Het resultaat spreekt voor zich ", concludeert Federico Alcido.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers