www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco dicht de lekken en ontlast de druk voor Air Handling Systems

Op zoek naar een oplossing voor het verbeteren van de energie- en operationele efficiëntie van haar HVAC behuizingen door het elimineren van de luchtlekkage via de vergrendelingsystemen, kwam fabrikant van airconditiongsystemen Air Handling Systems Ltd (AHS) uit bij Southco als enig bedrijf met een product dat de zware druktesten doorstond.

Southco dicht de lekken en ontlast de druk voor Air Handling Systems
Het in Shildon gevestigde AHS produceert op maat gemaakte luchtbehandelingsapparatuur, voornamelijk HVAC behuizingen, voor de particuliere en de publieke sector waaronder ziekenhuizen, alsmede de farmaceutische en de automobielindustrie. Klanten zijn onder meer organisaties als Bombardier, de BBC, diverse NHS Trusts en, meer recentelijk, Great Ormond Street Hospital.

Binnen de sector van de klimaatregeling, zijn energie-efficiëntie en optimale operationele prestaties belangrijke issues geworden, met name in dienstverlenende gebouwen als ziekenhuizen waar de eisen voor hygiëne en comfort hoog zijn, terwijl de nadruk tegelijkertijd steeds meer ligt op kostenbesparingen en afvalvermindering.

Gebruikers van airconditioning worden geconfronteerd met bestaande apparatuur die moet voldoen aan deel L van de bouwvoorschriften en die bijdraagt aan kostenbesparingen door middel van energie-efficiënte installaties.

Luchtlekkage via HVAC behuizingen is een continu probleem. Luchtlekkage impliceert verloren energie en hogere kosten. Om dit tegen te gaan, is het noodzakelijk om de apparatuur zo luchtdicht mogelijk te maken. De huidige industrie standaard is DW 143 klasse B 1000 Pascal.

Toen AHS haar luchtbehandelingskasten op druk testte, bleek dat de voornaamste oorzaak van luchtlekkage was terug te voeren op de afdichting van de deuren van de behuizing. Dit kwam in de eerste plaats omdat de toen beschikbare handles niet naar behoren werkten en onvoldoende druk boden om de pakking op de dikke deur van de kasten goed af te dichten.

AHS heeft toen toenadering tot Southco gezocht, een dynamische, toonaangevende onderneming waarmee AHS haar eigen innovatieve inzichten en aanpak al jaren deelt.

Wes Campbell, technisch directeur bij AHS: "Southco bood de perfecte oplossing door aanpassing van de standaard E3 Vise Action spansluiting met extra schroefdraad zodat de moer aan de achterzijde van de sluiting kan worden vastgezet en de 50 mm dikke deuren luchtdicht kunnen worden afgesloten."

Ulrike Sturman van Southco legt uit: "Het Vise Action™ ontwerp van de Southco’s E3 serie heeft zich bewezen in miljoenen installaties en blijft een marktleidend product voor een snelle, veilige afsluiting in toepassingen waar trillingen, afdichting en kwaliteit voorop staan. De soepele bediening zet de pal achter het frame in de juiste positie en spant die met een enkele continue halve draai. Het spannen zorgt voor een consistente 6,4 mm (.25 ") pull-up ten behoeve van de milieuafdichting in met pakkingen afgedichte toepassingen en helpt lawaai en ruis te elimineren die door trillingen worden veroorzaakt. Decentrale vergrendeling vermijdt het onbedoeld openen door schokken of trillingen.

Het originele Southco Vise Action mechanisme combineert met tal van ‘body and head’ stijlen, ontworpen om te voldoen aan specifieke installatie- en applicatie-eisen."

AHS streeft ernaar om beter te presteren dan haar concurrenten door haar apparatuur te onderwerpen aan zeer strenge lekkagetests. Terwijl de industrie standaard uitgaat van Leakage Class B 1000 Pascal, voldoet de AHS-apparatuur minimaal aan Leakage Class C 1500 Pascal. Voor sommige toepassingen is zelfs Leakage Class D 2500 Pascal gerealiseerd. Onderworpen aan dezelfde strenge testomstandigheden, bleek de E3 spanafsluiting van Southco met succes te voldoen aan deze klasse D rating.

Wes Campbell van AHS concludeert: "Bij Air Handling Systems zijn we erg tevreden met Southco en waarderen we ten zeerste de manier waarop Southco heeft meegewerkt bij het vinden van de perfecte oplossing voor ons probleem."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers