www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Eenvoudig beschermen tegen spanningspieken

Het nieuwe M-LB-2000-systeem biedt een overspanningsbeveiliging met de mogelijkheid tot onderbreking van de kring, zodat onderhoud en inbedrijfstelling eenvoudig kan verlopen. Dit maakt het ideaal voor gebruik in toepassingen met enkel de basisvereisten.

Eenvoudig beschermen tegen spanningspieken
Modules uit het M-LB-2000-gamma: ideaal voor toepassingen met minimale specificaties

De M-LB-2000 kan ook ingezet worden als een robuuster alternatief voor klemmen met overspanningsbeveiliging. De klemmenblokjes kunnen vervangen worden door de slanke modules van 6,2 mm zonder extra ruimtevereisten. De componenten bestaan uit één stuk en kunnen op een standaard DIN-montagerail gemonteerd worden, zijn goedgekeurd voor toepassingen tot SIL 3 en zijn gecertificeerd conform ATEX en IECEx tot zone 1. Dit maakt het M-LB-2000-systeem de ideale aanvulling op het M-LB-5000 overspanningsbeveiliging: een tweedelig systeem met diagnosemogelijkheden.

De M-LB-5000 met systeemmonitoring heeft een gepatenteerde analysetool en maakt gebruik van een speciaal algoritme om verschillende overbelastingssituaties te detecteren die ertoe kunnen leiden dat de werking van de overspanningsbeveiliging in het gedrang zou komen. Dit verbetert de beschikbaarheid van de beschermende functie en draagt zo bij aan de performantie van het geheel, terwijl de onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven. Het display in stoplichtuitvoering op elke beveiligingsmodule verlaagt de benodigde tijd voor tests aanzienlijk, omdat de fout zeer eenvoudig kan worden toegewezen aan een specifiek signaalcircuit.

Dit systeem biedt ook aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere oplossingen bij onderhoud. De basismodule op de DIN-montagerail onderbreekt bijvoorbeeld het signaal wanneer de beveiligingsmodule losgekoppeld wordt. Een beschermingsmodule kan daarom vervangen worden zonder de werking van de installatie te beïnvloeden. Als het signaalcircuit echter opzettelijk moet worden onderbroken, bijvoorbeeld voor isolatietests tijdens de inbedrijfstelling, kan de beveiligingsmodule eenvoudig 180 graden worden gedraaid en aangesloten. In dit geval wordt het signaalcircuit onderbroken door een geïntegreerde isolatiefunctie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers