www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

SIL 3 Actieve Analoge Uitgangen voor Ex-Toepassigen

Dankzij de nieuwe SIL 3 analoge uitgang galvanische scheidingen vervolledigt Pepperl+Fuchs haar portfolio van SIL 3 geïsoleerde barriers voor alle signaaltypes, met zowel modules voor DIN rail montage als aparte componenten voor plaatsing op schakelborden. Klepstandstellers die een SIL 3 vereisen - welke altijd al beschikbaar waren voor digitale signalen van en naar het veld en voor analoge meetsignalen - kunnen nu rechtstreeks aangesloten worden op de controller met één enkele interfacemodule. Een SIL 3 toepassing moet niet langer gecreëerd worden via de omslachtige werkwijze met redundante SIL 2 apparaten.

SIL 3 Actieve Analoge Uitgangen voor Ex-Toepassigen
Analoge veldapparatuur in Ex -SIL 3 toepassingen kan nu rechtstreeks worden aangestuurd zonder gebruik te maken van een alternatieve oplossing

SIL 3 toepassingen worden veel ingezet in veiligheidsgerelateerde opstellingen waarbij veldapparatuur in Ex-zones met analoge signalen moet aangestuurd worden. Tot op heden zijn er echter geen geschikte geïsoleerde barriers ontwikkeld die signalen tussen de controller en de veldapparatuur kunnen overbrengen. Het is wel mogelijk een omweg te maken met redundante SIL 2 componenten. Een met SIL 3 compatibele interfacemodule zal echter aanzienlijk minder middelen vereisen dan een systeem met twee redundante SIL 2-modules. Tot slot kunnen geïsoleerde barriers met SIL 3 certificatie zelfs nuttig zijn in SIL 2 toepassingen, bijvoorbeeld wanneer een zo lang mogelijke periode tussen de verplichte fysieke testen gewenst is.SIL 3 Actieve Analoge Uitgangen voor Ex-Toepassigen

De Analoge Uitgangs Barriers van het DIN-rail gebaseerde K-System zijn ook verkrijgbaar met veerklemmen

De nieuwe, éénkanaals AO-barriers hebben een breedte van 12,5 mm en beschikken over lijnfoutdetectie met een aparte foutuitgang. Hierdoor kunnen gebruikers SIL 3-toepassingen bouwen op basis van één product portfolio, zij het met SIL 3 geïsoleerde barriers of met redundante, SC3-conforme SIL 2-modules.
Een productselector voor veiligheidsproducten is te vinden op www.pepperl-fuchs.com/safety-hub. Deze selector kan gebruikt worden om geschikte componenten te selecteren volgens functie, signaaltype, SIL-niveau of performance level (veiligheidsrelais voor safe shut down beschikken over zowel SIL- als PL-niveaus).

SIL 3 Actieve Analoge Uitgangen voor Ex-Toepassigen
De SIL 3 Analoge Uitgangs Barriers van het H-System voor montage op moederbord

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers