www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Met EPLAN Pro Panel, gaat het EPLAN Platform 3D

EPLAN Pro Panel biedt specifieke 3D functionaliteiten voor het definiëren van montage lay-outs voor elektrische engineering en fluidica. De module start met de gloednieuwe 3D-technologie van het EPLAN Platform en faciliteert een ontwerpproces over verschillende disciplines op basis van een gemeenschappelijke database. Het biedt uniforme en consistente engineering met duurzame dataintegriteit.

Met EPLAN Pro Panel, gaat het EPLAN Platform 3D
EPLAN Pro Panel kan worden gebruikt om snel en gemakkelijk gestandaardiseerde montage- en productietekeningen te maken met associatieve modelaanzichten. Het biedt alle nodige functies voor het outilleren van de montagepanelen of het definiëren van aggregaten en kleppenterminals, gebaseerd op EPLAN Electric P8 of EPLAN Fluid. Online toegang tot alle apparaten in het ontwerp, het EPLAN onderdelenbeheer en het EPLAN Data Portal zijn inbegrepen. De ontwerpaanpak van het project kan vrij gekozen worden. Zo kan de montage lay-out flexibel worden gepland, nog voordat er een schema is. De gebruiker kan, indien nodig, beginnen met het invullen van een montagepaneel en daarna het schema maken. Dat betekent meer dan alleen maar een beetje meer flexibiliteit in het proces. EPLAN Pro Panel vormt een mijlpaal in het proces van parallelliseren van het productontwikkelingsproces in elektrische engineering en fluïdica.

Volledig geïntegreerd in het EPLAN platform toont het ook de correcte aanzichten van verborgen hoeken. Montagepanelen of aggregaten en kleppenterminals kunnen worden geoutilleerd, op het zelfde moment als de gebruikers de schema’s in EPLAN Electric P8 of EPLAN Fluid maken. De 3D-montagestructuur kan nog voordat het schema is gemaakt worden gepland. Het proces wordt daarmee flexibel en in samenhang met het EPLAN Multi-User concept, is het uitgegroeid tot een mijlpaal op de weg naar parallelle productontwikkelingsprocessen in het elektrisch en fluïdisch ontwerp.

EPLAN Pro Panel is ontworpen om te werken binnen de specificaties van de fabrikant en maakt een exacte positiecontrole mogelijk van apparaten, kabelgoten en montagerails. EPLAN Pro Panel en haar dynamische botsingscontrolefunctie vormt de perfecte aanvulling op de eenvoudige 3D functies voor de ‘placing and editing’ operaties van componenten. Dit is een onmisbare applicatie wanneer de beschikbare inbouwruimte efficiënt moet worden gebruikt en het montagepaneel of de behuizing-lay-out moeten worden geoptimaliseerd. Dit is ook gunstig voor de productie, omdat exacte dimensionering van de lengte leidt tot een exacte passing tot in het kleinste detail. De nieuw gerealiseerde ontwerpprecisie breidt zich tevens uit naar andere gebieden. De realistische weergave van 3D montage maakt niet alleen de communicatie met alle relevante afdelingen veel makkelijker, maar vergemakkelijkt ook een vlotte coördinatie met de klant.

EPLAN Pro Panel toont alle apparaten die worden gebruikt in het schema of in de pre-selectie van onderdelen tijdens het ontwerp van de montage lay-out, in een lijst of boomstructuur. Bij het plaatsen van elementen, controleert het systeem of de plaatsing gebeurt op het correcte montagepaneel. Vooral omdat het daarbij onmiddellijk kan aangeven welke apparaten uit het schema nog moeten worden geplaatst op het montagepaneel. Ten eerste, zal de gebruiker bepalen of de 3D-montage lay-out wordt gedaan volgens de gespecificeerde opstelling, dan wel of het montagepaneel wordt geoutilleerd volgens de presettings van het elektrische schema. Plaatsing van de componenten is absoluut eenvoudig te doen, aangezien elk onderdeel beschikt over gespecificeerde handles of montageoppervlakken. Exacte plaatsing van componenten en herschikkingen zijn nu zo simpel als 1-2-3.

Een ander, uitgesproken praktisch voordeel: EPLAN Pro Panel ondersteunt de bekende basis engineeringconcepten en mechanismen van het EPLAN Platform. Dit kan bijvoorbeeld een macro-functie zijn, het gebruik van opties-technologie, de verschillende revisiebeheerprocessen, of high-performance PDM interface. De nieuwe module onderscheidt zich door een diepe integratie en aanpassing van beproefde en geteste EPLAN-technologieën. Online toegang tot alle apparaten in het ontwerp, het EPLAN onderdelenbeheer en het EPLAN dataportal zijn inbegrepen. Een databank, een interface, een handleiding - dit is 3D montage lay-out met garantie op productiviteit.

Figuren:
propanel1.jpg: EPLAN Pro Panel maakt een snel en eenvoudig 3D-ontwerp mogelijk van montagestructuren voor elektrische engineering en fluïdica.
propanel2.jpg: Montagepanelen kunnen worden geoutilleerd of aggregaten en kleppenterminals kunnen worden gemonteerd op hetzelfde moment dat u het schema in EPLAN Pro Panel maakt.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers