www.technologieenindustrie.com
LEROY-SOMER

Gereedschapsmachinefabrikant Cincinnati VR kiest de Commander ID 300 voor zijn nieuwe reeks boormachines

Cincinnati VR heeft ervoor gekozen om de nieuwe kolomboormachine/schroefdraadsnijder uit te rusten met de Commander ID300 van Leroy-Somer, een op de motorgeïntegreerde frequentieregelaar,. Het continue innovatieproces om machines steeds verder ergonomisch te verbeteren en te automatiseren is de basis om de Commander ID300 te gebruiken.Met deze aandrijfoplossing kan het toerental van de spindel aangepastworden aan het te bewerken materiaal voor een beter bewerkingsresultaat.

Gereedschapsmachinefabrikant Cincinnati VR kiest de Commander ID 300 voor zijn nieuwe reeks boormachines

Cincinnati VR, al  jaren een klant van Leroy-Somer is, de gerenommeerde boormachinespecialist en tevens een gevestigde speler op het gebied van onderhoud van bewerkingscentra. Het bedrijf is gevestigd op de historische locatie Chambost-Allières in de heuvels van de Beaujolais en beschikt over een sterk ontwikkelingspotentieel voor een veelgebruikt product: de boormachine. Dankzij het innovatiepotentieel en de dynamiek van het bedrijf is het onmiskenbaar succesvol in deze uiterst concurrerende sector. Het bedrijf kent de problemen bij het gebruik van conventionele gereedschapsmachines en daarom is het bedrijf zich gaan richten op de ontwikkeling van producten die deze problemen aanpakken.

Gereedschapsmachinefabrikant Cincinnati VR kiest de Commander ID 300 voor zijn nieuwe reeks boormachines
 

In lijn met deze aanpak lanceerde Cincinnati VR zo'n 10 jaar geleden de N320 VDA kolomboormachine met als doel het elimineren van overbelasting door de gebruikers. De neerwaartse beweging van de spindel wordt daarbij volledig bestuurd door een digitale as van Leroy-Somer (een servomotorreductor uit de Mb serie, bestuurd door een Digitax servoregelaar) samen met een GUI (graphical user interface) voor het aanpassen van de beweging, inclusief diverse gebruiksvriendelijke hulpmiddelen voor de gebruiker. Deze machine, die in verschillende versies leverbaar is, won diverse internationale prijzen op grote industriële beurzen. Cincinnati VR introduceert met de gloednieuwe generatie P23V CTCE een slimme boormachine die zijn spindeltoerental aanpast aan het te bewerken materiaal, zowel bij het boren als bij het draadsnijden. Indien nodig kan de terugloop bij het draadtappen versneld worden om de cyclustijd te optimaliseren. Bij bepaalde materialen die zeer fijn getapte schroefdraad nodig hebben, kan de tapterugloop ook langzamer worden uitgevoerd, voor een beter bewerkingsresultaat.

Met een bereik van 80 tot 6500 toeren/minuut is de spindel uitgerust met de Commander ID300, de nieuwste generatie geïntegreerde frequentieregelaar voor de IMfinity® motoren van Leroy-Somer. De geïntegreerde frequentieregelaar  is een gedecentraliseerd systeem en levert dynamiek, hoge prestaties en een hoge efficiëntie.

De uiterst robuust uitgevoerde Commander ID300 garandeert niet alleen gebruiksgemak, maar ook eenvoudige implementatie en bediening. De Commander ID300 is uitgerust met geavanceerde functies en biedt een ruime keuze aan opties en aanpassingen voor maximale flexibiliteit.

Gereedschapsmachinefabrikant Cincinnati VR kiest de Commander ID 300 voor zijn nieuwe reeks boormachines

 

"Afgezien van deze voordelen werden we direct getroffen door de extreme compactheid van de Commander ID300 die daardoor perfect integreert in onze nieuwe boormachine", verklaart Patrice Rivier, technisch directeur van Cincinnati. "De ongeëvenaarde koppelprestaties bij lage toerentallen, het vermogen om de PLC programmering on-board te beheren overeenkomstig de IEC 61131-3 norm, de Modbus RTU aansluiting en de compatibiliteit met de belangrijkste GUI merken, hebben ons vervolgens volledig overtuigd.»

"Deze voordelen maken de Commander ID300 tot een ideale 'alles-in-één' frequentieregelaar voor onze nieuwe P23 CTCE-serie, met ongekend gebruiksgemak en productiviteitswinst.»"We hebben al verschillende machines uit de voorserie aan klanten geleverd", voegt Guy Vincent, Sales Director, eraan toe, "en met de ontvangst die ze kregen, verwachten we een minstens even groot succes als met de vorige generatie."


Gereedschapsmachinefabrikant Cincinnati VR kiest de Commander ID 300 voor zijn nieuwe reeks boormachines

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers