www.technologieenindustrie.com
Southco

Veilige meerpuntsluiting voor afgedichte buitenkasten

Het nieuwe Southco CR meerpunt sluitsysteem met aantrekkende werking biedt een robuuste oplossing voor het verbeteren van de veilige werking, met meervoudige slotopties en verstelbare meerpuntsluiting van afgedichte ruimtes. Hoge vandalismebestendigheid, uitstekende afdichting en 5 mm aantrekkende werking, maken het systeem tot en optimale keuze voor toepassing met milieubeschermende, EMI of RFI afdichtingen in een brede range van toepassingen van buitenkasten voor telecom-, elektronica- of industriële apparatuur.

Veilige meerpuntsluiting voor afgedichte buitenkasten
Vier verschillende slotopties bieden keuzes voor verbeterde veiligheid, doelmatige toegangscontrole en meervoudig flexibel slotcodebeheer. Dit impliceert standaard Southco sluitring sloten – met of zonder extra hangslot – DIN 18254 sloten en twee industriestandaard tool-access opties met hangslotbescherming. Deze voorziening maakt het gebruikers mogelijk om sleutelcodes te matchen met andere Southco sloten die in hun installatie worden gebruikt, zodat één sleutel voldoet. Het biedt de mogelijkheid om DIN sloten toe te passen van een hogere veiligheidsklasse, die door Southco worden geïnstalleerd dan wel door de eindgebruiker. Bovendien zorgt het voor een extra laag van hangslotbeveiliging waardoor gebruikers de gelegenheid krijgen om momentaan de toegangscontrole aan te passen met extra 8 mm hangsloten.

Ontworpen met het oog op een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk en ergonomische bediening, wordt de CR sluithandle gedeeltelijk in het deurpaneel ingebouwd zodat deze zo weinig mogelijk uitsteekt- slechts 12 mm. Als de verzonken handle wordt ontgrendeld, kan deze makkelijk worden vastgepakt en vervolgens kan de gebruiker de aantrekkende werking gecontroleerd ontspannen. Aangezien de sluiting open gaat door de handle met de klok mee, of tegen de klok in, te draaien, is deze uitermate geschikt voor installatie in kleine ruimtes op linkshandig dan wel rechtshandig openende deuren. De behuizing van het sluitsysteem past op buitendeurpanelen met diktes van 1,5 tot 3 mm, en kan tevens gemonteerd worden op dubbelwandige deuren. Apart bestelde meerpunt sluitstangen maken het mogelijk om het sluitmechanisme excentrisch aan te brengen, of centraal op tot 2 meter hoge deuren.

Een brede keuze aan nokken en meerpunt sluitstangen past op een brede range aan typen buitenkasten in alle mogelijk afmetingen, terwijl de verstelmogelijkheden het mogelijk maken om het sluitsysteem af te stemmen op de eisen qua afmetingen en afdichtingen van elke aparte kast. Nokgreep dimensies- de afstand van de buitenzijde van het deurpaneel tot het punt waar de sluitnok ingrijpt – lopen van 6,5 tot 112 mm. Elk van de elk nokopties kan 5,5 mm aan greepverstelling leveren.

Hoewel dit meerpunt sluitsysteem makkelijk te installeren is met standaard steeksleutels, zorgt de robuuste constructie en werking ervan voor een lange levensduur onder zware buitenomgevingen – met een maximale statische belasting van 250 N en een gemiddelde hoogste belasting van 580 N. Het systeem voldoet tevens aan de Southco Level-3 specificaties voor vandalismebestendigheid – hetgeen neerkomt op toegangsbescherming voor vijf minuten tegen een aanval met zwaar gereedschap (hamer, beitel, schroevendraaier, koevoet, etc).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers