www.technologieenindustrie.com
Southco

Scharnieren met tegenbalans zorgen voor vederlicht bedieningsgemak bij scharnieren/positioneren

De nieuwe lijn standaard ST-12C, door een tegengewicht uitgebalanceerde, scharnieren van Southco levert een consistente, hoog-moment prestatie in een compacte ruimte, waardoor installateurs scharnierende componenten met minder inspanning kunnen scharnieren en positioneren. Makkelijke beweegbaarheid en slipvrije positionering zorgen voor een intuïtieve bediening van displayschermen, deuren, toegangspanelen en andere beweegbare componenten in consumenten-, medische apparatuur, transport en industriële machineapplicaties.

Scharnieren met tegenbalans zorgen voor vederlicht bedieningsgemak bij scharnieren/positioneren
Meerdere opties voor het compenseren van het moment, plus de mogelijkheid om de scharnieren in te bouwen in productbehuizingen, bieden productontwerpers aantrekkelijke mogelijkheden, in termen van zowel uiterlijk als fysieke prestaties in vergelijking met andere bestaande hardware. Het met een tegenbalans uitgevoerde ontwerp vereist minder inspanning bij het bewegen van zwaardere objecten in vergelijking met frictiescharnieren. En in tegenstelling tot gasveren die ook kunnen falen op gladde buitenontwerpen of gedeeltelijk de toegang kunnen belemmeren tot afgesloten ruimtes, worden de prestaties ervan niet verstoord door temperatuurschommelingen of langdurig gebruik. Het ST-12C constant-moment-ontwerp – gekwalificeerd om binnen +20% te blijven van het vastgestelde moment voor de duur van 20 000 arbeidscycli – levert consistente langetermijnprestaties, zonder de noodzaak van onderhoud of afstelling.

Een integrale voorgespannen veer zorgt voor assistentie bij het draaien in één richting en reduceert zo het gewicht dat de gebruiker voelt. Vier momentwaarden (20-, 28-, 36- en 44 in. lbf) zijn leverbaar om objecten van verschillende afmetingen en gewichten te handlen. Elk scharnier bevat bovendien de constante-moment-technologie van Southco om de gescharnierde component in elke gewenste ruststand te houden tijdens de draaibeweging. Door zowel de draai- als positioneereigenschappen te combineren in dezelfde unit, elimineren deze scharnieren de noodzaak van een extra mechanisch apparaat om een object op zijn plaats te houden.

De scharnieren worden gemonteerd in gespiegelde paren en kunnen naar wens worden geleverd met de opbouwbehuizing en de adapter in één dan wel vier mogelijke uitgangsposities. Elk scharnier levert +/-90 graden rotatie in elke richting bij een volle 180 graden complete beweging. Deze mogelijkheden maken het ontwerpers mogelijk om een variëteit aan installatie- en positioneerhoeken te kiezen.

Southco ST-12C scharnieren kenmerken zich door een volledig metalen constructie en zijn leverbaar met een natuurlijke afwerking. Elk scharnier is geclassificeerd voor een maximale statische radiale belasting van 1000 N en voor een maximale statische axiale belasting van 1200 N.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers