www.technologieenindustrie.com
Kennametal

In de competitie voor maximale metaalverwijdering neemt Kennametal's nieuwste spiraalvormige frees de eerste plaats in

Stel u voor dat u een voorbewerkingsgereedschap in een blok Ti-6Al-4V titanium instuurt en meer dan 1000 cm3 materiaal in slechts één minuut verwijdert.

In de competitie voor maximale metaalverwijdering neemt Kennametal's nieuwste spiraalvormige frees de eerste plaats in
Als je onlangs een test hebt gedaan van Kennametal's nieuwe HARVI™ Ultra 8X spiraalfrees, zou je dat precies hebben ondervonden. Met een axiale snijdiepte van 95 mm (20 mm (0,78 inch) radiaal) en een aanzetsnelheid van 423 mm / min (16,65 apm) heeft de 80 mm (3,15 inch) diameter HARVI Ultra 8X deze moeilijke ruimtevaart superlegering rechtdoor zonder  krimp doorgeploegd in bijna drie minuten.

Maximale opwinding
Tim Marshall, senior wereldwijde productmanager voor wisselplaat frezen, heeft de HARVI Ultra 8X met een verscheidenheid aan klanten getest, waarbij de grenzen van het nieuwe snijgereedschap werden verlegd in alles van 15-5 PH tot gietijzer tot Aermet 100 (hoogwaardig staal) en zien uitstekende resultaten met elk.

"Kennametal heeft de HARVI Ultra 8X ontwikkeld om tegemoet te komen aan twee verschillende behoeften," zegt Marshall. "De eerste kwam uit de lucht- en ruimtevaartindustrie, die dankzij de grote aantallen vliegtuigen die tegenwoordig worden gebouwd, de hoogst mogelijke metaal verspanings snelheden vereist, maar toch een uitstekende standtijden bereikt. Tegelijkertijd vragen machinebouwers en gebruikers om gereedschappen die hogere snijsnelheden kunnen weerstaan, maar lagere machinekrachten genereren, om slijtage aan machineonderdelen tijdens extreme snijomstandigheden te verminderen. De nieuwe HARVI Ultra 8X doet dat allemaal, en nog veel meer. "

Enorme bergen spanen ondanks dat men in uw werkplaats bijna zeker wil dat de gereedschappen langer dan drie minuten in de snede blijven. Marshall is het daarmee eens en zegt dat de HARVI Ultra 8X is ontworpen om voorspelbaar elke 20 minuten 20 kubische inches (328 cm3) Ti-6Al-4V te verspanen en 60 minuten standtijd per snijkant te behalen. Om dit te doen, combineerde Kennametal een aantal innovatieve technologieën in deze hoog ontwikkelde snijgereedschappen:
-Een dubbelzijdige maar toch positieve snijkanten die de laagste kosten per mogelijke snijkant oplevert en tegelijkertijd het energieverbruik tot 50 procent vermindert.
-Dankzij een unieke AlTiN + TiN PVD-bekleding die robuuste weerstand tegen thermische vermoeidheid biedt, heeft de hoogwaardige KCSM40-hardmetaalsoort van Kennametal een veel langere standtijd dan concurrerende oplossingen.
-Het HARVI Ultra 8X freeselement is vervaardigd van staal van een hogere kwaliteit dan concurrerende oplossingen voor verbeterde stijfheid en stijfheid onder hoge snijkrachten.
-Bovendien biedt een unieke BTF46 (tapse flens/bout) verbinding de ultieme weerstand tegen doorbuiging in vergelijking met traditionele houder van het opsteek-type.
-Het variabele helixontwerp van HARVI Ultra 8X doorbreekt de gebruikelijke die tot trilling leiden, waardoor de standtijd, de kwaliteit en de verpaningscapaciteit van het gereedschap worden verbeterd.

Wat zegt een naam?
Dit laatste punt is bijzonder belangrijk. Een variabele helixgeometrie vermindert de “hardmetaal-vernietigende trillingen aanzienlijk. Het gebruik van 12 mm en 10 mm wisselplaten helpt ook, omdat hun kleinere formaat meer wisselplaten in het freeslichaam betekent, meer wisselplaten in het werkstuk en meer wisselplaten om het intreden bij zware bewerkingen te absorberen.

Toch heeft de HARVI Ultra 8X nog meer trucs in petto. Nauwkeurige, door het gereedschap verspreide koelmiddel openingen zorgen voor directe snijvloeistof op de plaatsen waar dit het hardst nodig is. Een verbeterd ontwerp van de spaangroeven zorgt voor maximale spaanafvoer. Extra grote M4 Torx Plus-schroeven voor meer stabiliteit van de wisselplaat. De optie met een KM4X-adapter zorgt voor een grotere stabiliteit van het gereedschap. Speciaal geprefabriceerde snijkantsgeometrie geoptimaliseerd voor de KCSM40-kwaliteit verlengen de standtijd aanzienlijk. Hoekradii van 0,8 mm tot 6,4 mm, zowel inches als metrisch, betekent dat er maar weinig is dat u niet zou kunnen bewerken.

Beyond Ti-6Al-4V
"Voor de HARVI Ultra 8X hebben we alles geoptimaliseerd", zegt Marshall. "De groeven en de koelmiddelkanalen zorgen voor maximale spaanafvoer, iets dat erg belangrijk is wanneer je zoveel materiaal verwijdert - zonder dat de spanen klem lopen en je geconfronteerd wordt met een catastrofale storing. Onze KCSM40-klasse heeft bewezen topprestaties te leveren in hogetemperatuur-legeringen, maar we bieden ook verschillende even uitstekende kwaliteiten voor andere werkstukmaterialen. En acht snijkanten per wisselplaat? Niemand anders heeft dat in een spiraalvormige snijkantgeometrie. "
Dubbelzijdige wisselplaten betekenen niet alleen lagere kosten per snijkant, maar ook de mogelijkheid om snelheden en aanzetten te verhogen die verder gaan dan voorheen mogelijk was, zegt Marshall. En omdat de HARVI Ultra 8X beschikbaar is met een integrale schacht, de "waanzinnig sterke" BTF46-bevestiging, kunnen gebruikers de frees aanpassen aan vrijwel elke spil van gereedschapsmachines zonder verlies van stijfheid. "We gaan op tegen onze concurrenten en soms zelfs tegen onze eigen spiraalvormige snijgereedschappen die worden weggeblazen door de prestatieverbetering," zegt hij. "Voor iedereen die op zoek is naar de hoogste productiviteit tegen de laagst mogelijke kosten per snijkant, is dit dé frees voor hen."
In de competitie voor maximale metaalverwijdering neemt Kennametal's nieuwste spiraalvormige frees de eerste plaats in
Wisselplaten met 8 snijkanten in een spiraalvormige frees. Niemand anders heeft dat. Ingeschreven cirkels met 10 en 12 mm, 8 verschillende neusradiussen beschikbaar.
In de competitie voor maximale metaalverwijdering neemt Kennametal's nieuwste spiraalvormige frees de eerste plaats in
Stevig, stijver, HARVI Ultra 8X. De tapse flens/bout verbinding met een KM4X-adapter biedt ongeëvenaarde stabiliteit.
In de competitie voor maximale metaalverwijdering neemt Kennametal's nieuwste spiraalvormige frees de eerste plaats in
Of het nu gaat om infrezen of profilering, de HARVI Ultra 8X verwijdert consequent tot 20 kubieke inch titanium per minuut, met een standtijd van één uur of meer.
In de competitie voor maximale metaalverwijdering neemt Kennametal's nieuwste spiraalvormige frees de eerste plaats in
Maximale verspanings snelheden en maximale flexibiliteit kenmerken de nieuwe HARVI Ultra 8X.
 
 
 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers