www.technologieenindustrie.com
EGO

Nieuwe whitepaper van EGO zet de feiten op een rij

Lithium-ion versus benzine - hoe groen is de toekomst van outdoor-gereedschap?

Lawaaierig, vies, oncomfortabel en vervuilend. Hoewel dit nu niet direct de eerste woorden zijn waaraan we denken als we het hebben over werken in de tuin, is dit wel het imago van benzine. EGO heeft een nieuwe whitepaper gepubliceerd waarin de voordelen van lithium-ion accu’s worden beschreven ten opzichte van outdoor-gereedschappen op basis van benzinemotoren.

“In de wereld van het professioneel tuin- en plantsoen-onderhoud is benzine meer dan 100 jaar de eerste keuze geweest. De belangrijkste reden daarvoor was dat er simpelweg geen goed alternatief voor bestond”, zegt Steve Roskell, marketing director EMEA van EGO. “Sinds enige tijd zien we echter dat draadloze gereedschappen steeds populairder worden en duidelijk marktaandeel winnen. Daarmee is deze vernieuwing in voeding een van de belangrijkste veranderingen die we de afgelopen tientallen jaren in deze markt hebben gezien.”

Er zijn 4 factoren die deze trend op gang hebben gebracht: gezondheid & veiligheid, comfort van de gebruiker, het milieu en kosten. De nieuwe whitepaper van EGO gaat uitgebreid op deze onderwerpen in. De whitepaper besteedt verder aandacht aan veiligheid, productiviteit, duurzaamheid en de kosteneffectiviteit van professioneel tuingereedschap.

De whitepaper gaat dieper in op de potentiële risico’s van het gebruik van benzine voor de gezondheid en de veiligheid van de gebruiker. Ook worden de financiële voordelen van door accu’s gevoede gereedschappen nader besproken.

“Ten aanzien van al deze punten wint lithium-ion het overduidelijk van benzine”, licht Roskell toe. “De komst van nieuwe generaties accu’s en tuingereedschappen van wereldwijde spelers als EGO is een duidelijk signaal dat lithium-ion batterijen zich volledig kunnen meten met benzine en vaak zelfs betere prestaties leveren.”

Met deze argumenten in het achterhoofd heeft EGO zijn nieuwste reeks van professionele gereedschappen ontwikkeld. Deze serie tools voldoen ruimschoots aan de eisen en wensen van iedere professionele gebruiker, zelfs zij die in hun werk voor extreme uitdagingen komen te staan. De nieuwe reeks professionele tuingereedschappen bestaat uit een heggenschaar, een bosmaaier en een bladblazer. Deze maken alle gebruik van de EGO Power Plus Arc Lithium 56V accu of de nieuwe BAX1500 rugbedragen accu.

Geheel in lijn met de voordelen van door accu’s gevoede tuingereedschappen, is de nieuwe professionele EGO-lijn eenvoudig te gebruiken, schoon en stil. Ook trilt deze apparatuur veel minder dan door benzine aangedreven gereedschappen. De EGO-apparatuur is hierdoor veel comfortabeler in gebruik. Doordat zowel de gebruikskosten als de kosten voor onderhoud beduidend lager zijn, leidt het overstappen op de nieuwe professionele lijn van EGO tot aantrekkelijke kostenbesparingen, zonder dat hier downtime of een lagere productiviteit tegenover staat. Hierdoor is deze nieuwe serie ideaal voor onderhoudsteams en -professionals.

EGO heeft een whitepaper opgesteld waarin de voordelen van het overstappen van door benzine aangedreven tuingereedschap op accu’s worden uitgelegd. Deze whitepaper kan worden gedownload op www.egopowerplus.co.uk/whitepaper.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers