www.technologieenindustrie.com
NSK

Voortdurend falen van aslagers achter de rug dankzij NSK

Bij een toonaangevende leverancier van in de auto-industrie waren er deden zich frequent terugkerende lagerproblemen problemen voor in vier CNC-bewerkingsmachines. Het werd voorgelegd aan NSK en zij loste het op. dat probleem -het voortdurend stuk gaan van aslagers- professioneel op. De oplossing, ontdekking van de oorzaak ,waarom de lagers om de twee weken stuk gingen, levert het bedrijf nu een jaarlijkse besparing op van 32.880 €.

Voortdurend falen van aslagers achter de rug dankzij NSK
B022018-N-Image1.jpeg - NSK Super Precision Angular Contact Ball Bearings bieden de gebruiker een lange levensduur, hoge precisie en een geluidsarme werking voor de sneldraaiende assen van bewerkingsmachines

Om de onderliggende oorzaak achter het falen te onderzoeken, werd NSK verzocht om het volledige  applicatie- en onderhoudsproces onder de loep te nemen. Een NSK-expert observeerde bekeek de gebruikte gehanteerde  montagemethoden door de onderhoudsafdeling en ontdekte dat het grootste probleem een onjuiste behandeling van het lager, de Super Precision Angular Contact Ball Bearings, was.
 
De Juiste installatie van lagers is van cruciaal belang voor de optimale werking ervan in de machines. uit de industrie. Hier is een juiste opleiding van de monteur en het correcte gebruik van montagehulpmiddelen van groot belang. Met dit in gedachten werkte NSK een uitgebreid opleidingsprogramma uit voor het onderhoudspersoneel van het bedrijf, waarbij montage- en demontagetechnieken en advies voor het bijvullen van lagers mering  m.b.t.smeermiddelen aan bod kwamen. Zodra de training afgerond was, werden geen verdere problemen gerapporteerd, waren de problemen opgelost, terwijl de levensduur werd verlengd van twee weken tot zes maanden. Dat leidde op zijn beurt tot een aanzienlijke kostenbesparingen.
 
Als we de eerdere tweewekelijkse lagerschade (over van vier machines), de kosten voor vervangingen inclusief de machinestilstand en het stilliggen van de installatie berekenen, wordt een jaarlijkse besparing van 32.880 € gerealiseerd. Dit dankzij de luttele twee jaarlijkse overgebleven lagervervangingen die nog nodig zijn. per jaar, na het onderzoek en de voorgestelde aanpassingen door NSK.
 
Super Precision Angular Contact Ball Bearings bieden een lange levensduur dankzij het gebruik van extra zuiver en geavanceerd materiaal, gepatenteerd door NSK. Bovendien maken de Daardoor zijn ze geluidsarme eigenschappen ze en dus ideaal voor een stille werking en voor de assen die aan hoge snelheid draaien, inherent aan veel moderne gereedschapsmachines. Er zijn Daarnaast zijn er diverse behuizings- en afdichtingsopties beschikbaar.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers