www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Meer gebruikersvoordelen voor verwarming/ventilatie/klimaatbeheersing Macro's voor de gebouwautomatisering

Stamgegevens zijn voor een project hetzelfde als olie voor een machine. Hiermee verloopt het proces soepeler .. Gebruikers kunnen veel tijd besparen als ze kant-en-klare macro's gebruiken en deze niet eerst helemaal vanaf het begin zelf hoeven te maken. Vanaf versie 2.8 biedt oplossingenaanbieder Eplan een gebundelde verzameling macro's aan op het gebied van gebouwautomatisering. Door deze gratis data worden de voordelen voor gebruikers nog groter en wordt de hoeveelheid apparaatgegevens in Eplan Data Portal nog verder aangevuld.

Meer gebruikersvoordelen voor verwarming/ventilatie/klimaatbeheersing  Macro's voor de gebouwautomatisering

Macro Outdoor-airconditioning: De macro voor een outdoor-airconditioningsysteem bevat bijvoorbeeld een wasser, een heater en een eenvoudige temperatuur/vochtigheid-regeling.

De nieuwe versie 2.8 van Eplan Platform, die in het najaar 2018 wordt gelanceerd, is extra interessant voor de gebru ikers in de verwarming/ventilatie/klimaatbeheersing-branche. Voor het eerst stelt Eplan een macroproject met systeemschema's voor de gebouwautomatisering beschikbaar. Hiermee worden de werkprocessen voor het ontwerpen van dergelijke systemen aanzienlijk vereenvoudigd. De macro's zijn kant-en-klare P&I-schema's. Deze kunnen voor een groot aantal verschillende toepassingen worden gebruikt.

Ondersteuning van actuele normen

De zogenaamde venstermacro's worden kosteloos in een Eplan-formaat ter beschikking gesteld. Eplan zal hiervoor binnenkort een speciale website opzetten. De paginamacro's, onder andere met logische PLT-systemen, dekken alle twee momenteel geldende normen DIN EN ISO 16484-3 en VDI 3813/3814 af. Met deze extra stamgegevens kunnen gebruikers op het gebied van gebouwautomatisering dus veel sneller werken. De schemavervaardiging kunnen tijdbesparingen van 50 tot 70 procent behaald worden. Gebruikers kunnen al in een vroeg stadium van het proces met behulp van de preplanning in het Eplan Platform beginnen met de eerste planningswerkzaamheden van de technische aspecten in het engineeringsproces. In de fase van de preplanning worden concepten voor de technische kant van de installatie ontwikkeld en worden de eerste cijfers en hoeveelheidsstructuren ingeschat. Het doel hiervan is om het technisch voordeligste concept te bepalen en de specificaties te definiëren voor de daaropvolgende detailengineering. Op basis van de preplanning kan later de schemavervaardiging en detailuitwerking van de installatie plaatsvinden.

Systematische uitbreiding van de verzameling

Met het macroproject voor Eplan Platform versie 2.8, neemt Eplan de eerste stap naar meer stamgegevens op het gebied van gebouwautomatisering.

 Meer gebruikersvoordelen voor verwarming/ventilatie/klimaatbeheersing
Macro's voor de gebouwautomatisering

Macro Airconditioning: Nog een voorbeeld van een macro – deze heeft een voorspellende temperatuurregeling op basis van de buitentemperatuur.

Bron: Eplan Software & Service 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers