www.technologieenindustrie.com
FLIR Systems Trading Belgium BVBA

FLIR introduceert intelliRock III, de eerste oplossing voor betonprofilering met geïntegreerde warmtebeeldcamera

Met een nieuw bewakingssysteem voor beton kunnen gebruikers op afstand de sterkte en temperatuur bewaken

FLIR introduceert intelliRock III, de eerste oplossing voor betonprofilering met geïntegreerde warmtebeeldcamera
FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) introduceert de FLIR intelliRock™ III, het eerste profileringssysteem voor betonsterkte en -temperaturen dat is uitgerust met een geïntegreerde warmtebeeldcamera. Het intelliRock III-systeem is gebaseerd op FLIR’s Lepton®-warmtebeeldmicrocamera en biedt professionals in de bouwsector rechtstreekse toegang tot gegevens en meldingen die zij nodig hebben om projecten continu te bewaken. Hierdoor wordt een optimale betonkwaliteit gewaarborgd en kunnen zij zich houden aan projectspecificaties en deadlines.
De derde generatie van het intelliRock-systeem is de enige tool voor betonbewaking met profileringstechnologie. Hiermee kunnen gebruikers delaminatie detecteren, isolatieprestaties bewaken en de temperaturen in droogkasten en van monsters bekijken, evenals andere temperatuurextremen. Verder levert het systeem real-time informatie om werkstromen waarin met beton wordt gewerkt, veiliger en efficiënter te kunnen beheren.

In de intelliRock III kunnen tot wel 999 beelden worden opgeslagen. Verder wordt het apparaat geleverd met een afstandsbediening met draadloze 4G LTE-communicatie en cloudsoftware, zodat cruciale gegevens vanaf elke locatie handig kunnen worden gerapporteerd, opgeslagen en opgeroepen op een mobiel apparaat. Gebruikers kunnen een sms- of e-mailmelding naar hun smartphone inplannen, zodat zij vanaf meerdere registratieapparaten direct op de hoogte worden gebracht van veranderingen in de sterkte, temperatuur of differentialen. De intelliRock III-lezer is uitgerust met een Bluetooth®-verbinding die gegevensoverdracht naar een computer mogelijk maakt. Verder is dit het enige systeem waarvan de registratie niet kan worden onderbroken of bewerkt. De gegevens zijn daarom altijd geldig en betrouwbaar. Dankzij een variabele vergelijking op het registratieapparaat wordt gewaarborgd dat de differentialen nauwkeurig zijn. Zo kunnen thermische breukvorming en mogelijke structurele gebreken worden voorkomen.

“De FLIR intelliRock III is de eerste bewakingsoplossing voor beton in deze sector. Dankzij de geïntegreerde warmtebeeldcamera en cloudverbinding is het makkelijker om zowel op kantoor als op locatie gegevens te verzamelen en delen,” vertelt Jim O’Daniel, internationaal verkoopmanager en operationeel manager voor betonproducten bij FLIR. “Dankzij deze flexibiliteit kunnen professionals in de bouwsector beter op schema blijven, waarborgen dat zij aan belangrijke specificaties voldoen en hoge boetes wegens gemiste deadlines voorkomen.”

FLIR presenteerde de intelliRock III op 23 januari tijdens de World of Concrete Show 2018 in Las Vegas. Ga voor meer informatie over de FLIR intelliRock III naar www.flir.com/intellirock3.
FLIR introduceert intelliRock III, de eerste oplossing voor betonprofilering met geïntegreerde warmtebeeldcamera

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers