www.technologieenindustrie.com
CAMILLE BAUER

Van fotovoltaïsche systemen tot batterijopslag en elektromobiliteit: energie-efficiëntie in gelijkstroomsystemen

De trend naar efficiënt gebruik van renewable energiebronnen heeft geresulteerd in een groot aantal activiteiten voor het verbeteren van energie-efficiëntie. Vooral bij gelijkstroomsystemen is het monitoren van de prestaties en een storingvrije werking essentieel. Fotovoltaïsche (PV) en batterijopslagsystemen spelen hierbij een grote rol, naast een duidelijke focus op de energievoorziening van opkomende elektromobiliteitsoplossingen

Van fotovoltaïsche systemen tot batterijopslag en elektromobiliteit: energie-efficiëntie in gelijkstroomsystemen

Foto: Universele 4-kanaals DC transducer SIRAX BM1450.

 

In het geval van fotovoltaïsche systemen wordt de energie-efficiëntie gewoonlijk gemonitord op stringomvormer- of omvormerniveau. Daartoe wordt elke string van een PV-module of van de afzonderlijke omvormer doorgemeten om bedrijfsgegevens als spanning, stroom en vermogen in zowel gelijkstroom als wisselstroom vast te leggen. Deze gegevens geven een indruk van de productiviteit van het systeem en geven de operator ook bijtijds een indicatie van mogelijke probleempunten.

 

De nieuwe SIRAX BM1450 multifunctionele DC energiemeter is ontworpen voor het meten en monitoren van gelijkstroomsystemen. De vier onafhankelijke kanalen en de meerkanaalsondersteuning maken de meter ideaal voor bi-directionele spanning- en stroommetingen. De energiemeter kan worden gebruikt voor het meten van het verbruik van vier onafhankelijke energiebelastingen, alsmede voor het meten van laad- en ontlaadstromen. De meetgegevens kunnen met twee drukknoppen direct op het apparaat worden geconfigureerd, dan wel via de RS485 Modbus RTU interface. Via vier geïntegreerde relaisuitgangen kunnen gebruikers functies implementeren, zoals het triggeren van een pulsuitgang voor extra externe tellers of tijdvertraagde taken. De uitgangen kunnen worden geactiveerd door een externe eindschakelaar of door andere externe triggers. De meetresultaten kunnen ter plekke worden weergegeven op het grote LED display (4 regels) of worden afgevraagd via Modbus RTU naar een overkoepelend systeem (zoals het SMARTCOLLECT datamanagementsysteem van Camille Bauer Metrawatt AG) voor weergave en verdere verwerking.

 

Meer informatie is beschikbaar op www.camillebauer.com/SIRAX_BM1450-en

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers