www.technologieenindustrie.com
CAMILLE BAUER

De nieuwe generatie IEC 61000-4-30 Ed.3 compatibele netanalysatoren: voorkom problemen met de netkwaliteit met de LINAX PQ3000

Over het bewaken van de netkwaliteit wordt doorgaans alleen gesproken als er al storingen optreden in een installatie of bij machinestoringen, procesonderbrekingen, dataverlies, IT-storingen of zelfs bij een algehele stroomstoring. Dit soort storingen zijn meestal erg tijdrovend omdat de oorzaak niet altijd direct kan worden vastgesteld. Bovendien gaan storingen altijd samen met kosten die te vermijden zijn. Het meten van de netkwaliteit brengt u in een proactieve positie, levert u installatiekennis op en het verhoogt het rendement en de effectiviteit van uw onderneming door vroegtijdig problemen te detecteren.

De nieuwe generatie IEC 61000-4-30 Ed.3 compatibele netanalysatoren: voorkom problemen met de netkwaliteit met de LINAX PQ3000
De PQ3000 helpt bij het opsporen van problemen op het stroomnet voordat financiële schade of persoonlijke verwondingen optreden.

Het genereert data die helpt bij het identificeren van de oorzaak van problemen in het net.
De PQ3000 wordt gekwalificeerd als een klasse A instrument en meet de netkwaliteit overeenkomstig IEC 61000-4-30 Ed.3. Deze kwalificatie van de PQ3000 wordt gegarandeerd door een erkend testlaboratorium. Dit betekent dat betrouwbare en vergelijkbare data kunnen worden aangeleverd aan regelgevende instanties en gebruikt kunnen worden bij onderhandelingen met energieleveranciers of voor interne kwaliteitscontrole.

Tevens kan een EN 50160 conformiteitsrapport over de spanningskwaliteit worden gegenereerd ter controle van de netkwaliteit.

De PQ3000 van Camille Bauer Metrawatt AG kan vrij geconfigureerd worden via het beeldscherm of een webbrowser. Het bevat periodieke data en PQ-gerelateerde events. De PQ3000 meet uiterst betrouwbaar parameters zoals netfrequentie, flicker, asymmetrie, harmonischen, interharmonischen, spanningsfluctuaties, spanningsdips en spanningsonderbrekingen. De PQ3000 beschikt tevens over configureerbare digitale ingangen, evenals over analoge-, digitale en relaisuitgangen. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor alarmsignalen, tellers, statuslogbestanden, enz. Langetermijn registraties door de datalogger over meerdere jaren zijn geen probleem voor de PQ3000. Een optionele UPS kan ongewenst dataverlies voorkomen als een spanningsgebeurtenis optreedt. De PQ3000 kan via Modbus TCP interface worden aangesloten op een hoger systeem (bijvoorbeeld SCADA) of op een industrieel energiemanagementsysteem (bijvoorbeeld SMARTCOLLECT PM20/30 van Camille Bauer Metrawatt AG), dat extra toegevoegde waarde creëert.

De LINAX PQ3000 is een van de eerste instrumenten op de markt dat niet alleen in staat is om
toon frequent signalen vast te leggen zoals vereist door de IEC 61000-4-30 Ed.3-norm, maar ook in staat is om deze te registreren als een event voor een bepaalde periode tot maximaal twee minuten. Dit maakt het mogelijk om continu te controleren (bijvoorbeeld controle van een verbruiker of tariefaanpassingen) en om te bepalen of het toon frequent-signaal en de pulssequenties binnen het verwachte bereik liggen. Dit kan direct op het apparaat gebeuren of via de webinterface.

Figuur 1:

De PQ3000 is een klasse A apparaat voor paneelinbouw en is onafhankelijk gecertificeerd volgens IEC 62586-2. Een TFT-scherm met intuïtieve gebruikersbegeleiding biedt een scala aan verschillende
voorzieningen. De PQ data zijn in PQDIF formaat volgens IEEE.1159.3, zodat ze kunnen worden verwerkt door PQ analysesoftware (bijvoorbeeld SMARTCOLLECT).

Nadere informatie is beschikbaar op www.camillebauer.com/pq3000-nl

De nieuwe generatie IEC 61000-4-30 Ed.3 compatibele netanalysatoren: voorkom problemen met de netkwaliteit met de LINAX PQ3000

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers