www.technologieenindustrie.com
GRAVOGRAPH

Introductie van de LS100 Ex, een hoge snelheid laser graveersysteem

Met een markeersnelheid van 2,4 m/s is de nieuwe LS100 Ex 60% sneller dan de eerdere oplossing. Het is met een laservermogen variërend van 30 tot 80 W de ideale oplossing voor diverse toepassingen, zoals het markeren van onderdelen, trofeeën, cadeaus, lederwaren, kristal- en glasproducten, verkeersborden en fotomarkering, evenals voor de productie van rubberen stempels.

Introductie van de LS100 Ex, een hoge snelheid laser graveersysteem
De LS100 Ex verhoogt de productiviteit van het markeren, graveren en snijden in diverse materialen zoals plastic, hout, acryl, metaal, glas, leer en rubber. Alle mechanische componenten zijn door Gravograph herontworpen en garanderen een markeersnelheid van 2,4 m/s voor de meeste toepassingen, zelfs bij het gebruik van plexiglas en hout. Bij hogere vermogens worden het snijden van plexiglas, het graveren van hout en Thermark metaal markeringsapplicaties praktischer.

De compacte LS100 Ex is uitgerust met innovaties die de productiviteit verbeteren en de gebruiker ergonomische voordelen bieden. Het heeft een werkgebied van 24” x 12”, wat een geschikte maat is voor het markeren van volledig metalen materialen (welke normaliter in dit formaat geleverd worden). Het LCD-scherm kan gedraaid worden en is hierdoor vanuit zowel een staande of zittende houding zichtbaar. Het levert in één oogslag up-to-date informatie en kan gegevens laten zien van eerdere taken, looptijden, enz. Een apart werklicht verlicht de werkzaamheden. Een rode aanwijsstraal garandeert een snelle en foutloze instelling. Daarnaast zijn alle bewegende elementen afgedekt (om deze tegen stof te beschermen). Tenslotte verbeteren de rook- en stof -uitlaat en de air assist de verwerking van materialen zoals rubber, leer en acryl.

De meeste op de markt verkrijgbare lasermachines beschikken over een gescharnierde deur, welke horizontaal bovenop de machine is bevestigd. De gebruiker moet dus staan om te kunnen zien wat er wordt gegraveerd (en om stukken in- en uit te laden). De machine van Gravograph heeft een L-vormig profiel, welke de voorzijde integreert met de bovenkant. Hierdoor kan de gebruiker goed zien wat de laser doet, zowel van bovenaf als van de voorkant. Dit zorgt tevens voor een CDRH Klasse 2a veiligheidsniveau. Het ontwerp maakt de installatie en het gebruik van de cilindrische graveerhouder veel eenvoudiger. De gebruiker kan de laser gemakkelijk vanuit een zittende houding laden, wat een groot voordeel is bij de productie van meerdere kleine stukken, zoals pennen of trofeeplaten (welke iedere paar seconden geladen moeten worden).

Optioneel gereedschap voor de LS100 Ex bevat een geïntegreerde uitlaat, de LE150HP (Laser Exhaust 150 High Power). Deze uitlaat is geschikt voor toepassingen waarbij veel deeltjes en geuren vrijkomen zoals bij het werken met rubber, hout en acryl. Het is volledig geïntegreerd en vormt een deel van de basis van de laser, wat een compact systeem tot gevolg heeft. Een schone luchtuitlaat verlengt tevens de levensduur van belangrijke onderdelen van de machine. Een vacuüm tafelaccessoire dat gebruik maakt van een luchtstroom uitlaatsysteem maakt het mogelijk om zeer dun materiaal (plastic, metaal, enz.) te gebruiken.

Het pakket bevat de Laserstyle 5 software. Dit is een intuïtieve interface die het aanmaken van taken (zoals tekst, logo’s en plaatjes) eenvoudiger maakt. De software is speciaal voor lasergravering bedoeld en is door graveerders ontworpen. Het beschikt niet over veel van de bijkomstige ‘extraatjes’ die in veel softwareprogramma’s wel zijn ingebouwd, maar welke door professionele graveerders nooit worden gebruikt. De LS100 Ex-software kan het hele proces aansturen, inclusief het aan- en uitzetten van de air assist. Ook kan de software het startpunt van de linkerbovenhoek naar het midden van de tafel opnieuw instellen, waardoor het voor de gebruiker mogelijk wordt om in diep gelegen plekken te graveren, zoals in kommen en serveerschalen. Het registreert en bewaart de instellingen samen met de taak, zodat deze informatie in de toekomst hergebruikt kan worden. De software draait op het Windows 2000, XP of Vista besturingssysteem.

Een aantal optionele accessoires is beschikbaar voor het optimaliseren van de prestatie van de LS100 Ex, zoals cilindrische bevestigingsmiddelen, een vectorsnijdende tafel en een complete reeks lenzen en een vacuüm tafel.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

GRAVOGRAPH
TagMe

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers